Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Loskutovs pēc nepārvēlēšanas EP vēl bez nākotnes vīzijas

Eiropas Parlamentā (EP) nepārvēlētajam deputātam Aleksejam Loskutovam (JV) pašlaik vēl nav konkrētu darba plānu.

"Meklēšu darbu, jo maldīgi domāt, ka uz izbijušajiem deputātiem ir rinda darba tirgū," nākotnes plānus komentēja politiķis.

Pēc Loskutova vārdiem, EP pavadītais laiks viņam radījis daudz skaidrāku priekšstatu, kā strādā un kā notiek lēmumu pieņemšana EP, un tas licis secināt, ka starp abiem likumdevējiem ir būtiskas atšķirības.

Lai arī EP viņš pavadījis vien pāris mēnešus, iegūtās zināšanas Loskutovs vērtē kā ļoti vērtīgu pieredzi, jo radusies spilgtāka izpratne par to, kāda līmeņa jautājumi tiek lemti EP.

Iespēju piedalīties nākamajās EP vēlēšanās Loskutovs neizslēdza, tomēr uzsvēra, ka līdz tām jāgaida pieci gadi, kas esot pārāk ilgs laiks plānošanai.

Jau ziņots, ka šā gada 26.janvārī Loskutovam, kuru neievēlēja 13.Saeimā, apstiprināja deputāta mandātu EP. Loskutovs stājās amatā pēc tam, kad EP deputāta mandātu nolika Krišjānis Kariņš (JV), kļūstot par Ministru prezidentu.

Jaunajā EP sasaukumā nepārvēlētie deputāti varēs saņemt pabalstu mēnešalgas apmērā par katru institūcijā nostrādāto gadu. Saskaņā ar vienoto Deputātu nolikumu EP deputāta mēnešalga no 2018.gada jūlija pirms nodokļu nomaksas ir 8757,70 eiro. Šī alga tiek maksāta no EP budžeta. Visi EP deputāti maksā Eiropas Savienības (ES) nodokļus un apdrošināšanas iemaksas, pēc kuru nomaksāšanas viņiem paliek 6824,85 eiro. Turklāt lielākā daļa ES dalībvalstu liek saviem deputātiem maksāt arī savas valsts nodokļus. Tādēļ galīgā alga (alga pēc nodokļu nomaksas) katram deputātam ir atkarīga no nodokļu noteikumiem deputāta izcelsmes valstī.

EP deputātiem pēc pilnvaru laika beigām ir tiesības uz pārejas pabalstu. To piešķir vienas mēnešalgas apmērā par katru deputāta amatā pavadīto gadu. Maksimālais šā pabalsta izmaksāšanas ilgums ir divi gadi. Ja bijušais EP deputāts uzņemas pilnvaras kādā citā parlamentā vai kādā valsts iestādē, pārejas pabalstu samazina tādā apmērā, kāda ir alga jaunajā amatā. Ja EP deputātam vienlaikus pienākas arī vecuma vai invaliditātes pensija, viņš nevar saņemt abus pabalstus, un viņam ir jāizvēlas viens no tiem.

Top komentāri

Šitais ir liels draņķis
Š
Kā tādus Zeme nes?
Irlielāmērāticams
I
ka varētu iet par porno - aktieri. Pieredze ir... .
Karlis
K
Interesanti butu uzzinat, vai Latvijas EP deputati maksa nodoklus Latvijas valstij no savam milzigi lielajam algam? Tas butu, loti netaisnigi, ja Latvijas EP deputati, kuri sanem algu no ES budzeta maksatu tikai ES nodoklus un nemaksatu Latvijas valsts nodoklus, jo sie kretini savam lielajam algam finasejumu sanem ari no Latvijas, kura ir ES valsts. Tai pat laika, Latvijas alkatiga, zagliga valdiba grib aplikt ari ienakuma nodokliem pensionarus,´kuri velas atgriesties Latvija, kas butu netaisnigi un amorali, jo sie pensionari ir stradajusi arpus Latvijas un maksajusi nodoklus konkretaja valsti, kura ir nopelnijusi savu pensiju, un Latvijas zagligajai sakalu bandai- valdibai, deputateliem nav nekadu tiesibu uzlikt svesuma nopelnito pensijam kaut kadus nodoklus, lai par tiem varetu uzturet idiotu, zaglu, spragonu bandu Rumpi, superzagli Vikeni, debilo Zatleri, kretinus Berzinu, Vejani...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas