Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Loskutovu grib atbrīvot pirmsjāņu klusumā

Valdība pasaka — KNAB vadītājs ir jāatlaiž, tagad jālemj Saeimai


Opozīcijas rosināto lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (TP) koalīcija vēlas izskatīt pirmsjāņu svētdienā, 22.jūnijā. Ļoti iespējams, ka šajā sēdē, kuru prezidijs vēl nav izsludinājis, tiks iekļauts arī valdības trešdien atbalstītais lēmuma projekts par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata. Juridiskā komisija šo lēmumu plāno skatīt piektdien, Dienai apstiprināja komisijas priekšsēdētāja biedrs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK), vēl nevarot pateikt, vai jautājumu varēs sagatavot izskatīšanai 22.jūnija sēdē, ja tā tiks izsludināta.

A.Loskutova atbrīvošanai nepieciešams sēdē klātesošo deputātu vairākuma atbalsts. Šo priekšlikumu atbalsta Tautas partija, ZZS un LPP/LC, savukārt koalīcijā esošā TB/LNNK lēmumu pieņemšot pēc iepazīšanās ar valdības un Juridiskās komisijas atzinumiem, sacīja frakcijas vadītājs Māris Grīnblats. Neapmierinātībā ar koalīcijas vēlmi pirmsjāņu klusumā, "kad Rīga būs izslaucīta," lemt jautājumu par KNAB vadītāja atbrīvošanu, opozīcija sākusi vākt 34 deputātu parakstus, lai rosinātu Saeimas sēdes sasaukšanu 26.jūnijā, kad tai arī vajadzētu notikt, jo Saeimas sesija vēl nav slēgta. Zināms, ka vairāki koalīcijas deputāti šajā laikā jau būs atstājuši valsti. Jaunā laika frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Dienu informēja, ka jau ir savākti paraksti arī par neuzticības izteikšanu zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS) un opozīcija grib panākt, lai par abu ministru demisiju Saeima lemtu 26.jūnijā. Lēmuma projekti jāizskata ne agrāk kā piecu un ne vēlāk kā desmit dienu laikā no saņemšanas brīža. Tas nozīmē, ka par V.Veldres demisiju Saeimai jālemj no 22.jūnija līdz 26.jūnijam, bet par M.Rozes — laikā no 25.jūnija līdz 29.jūnijam.

Juridiskā komisija, kurai 15 dienu laikā ir jāizskata valdības piedāvājums atbrīvot A.Loskutovu, arī noteiks, kad par to lems Saeima, norādīja TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. Tas varot būt arī 22.jūnijā. Ja tā būs ārkārtas, nevis kārtējā sēde, tad tajā nevarēs iekļaut papildu jautājumus. Nākamās Saeimas sēdes plānotas 3.jūlijā, 10.jūlijā un, iespējams, 15.jūlijā.Kad tiks slēgta Saeimas pavasara sesija, noteiks Sociālo un darba lietu komisijas gatavība piedāvāt Saeimai lemt par tautas rosināto pensijas likuma izskatīšanu, kā arī valdības noteiktā valsts budžeta grozījumu izskatīšanas gaita.

Opozīcija jau ir paziņojusi, ka neatbalstīs KNAB vadītāja atbrīvošanu no amata. Par to nav gatavs balsot ne Saskaņas centrs, ne Jaunais laiks un Pilsoniskā savienība, kuru līderes Solvita Āboltiņa (JL) un Sandra Kalniete (PS) minēja līdzīgu motivāciju — nav ievērots samērīgums starp nodarījumu un sankciju, ja atceroties līdzekļu izšķērdēšanas gadījumus citās valsts iestādēs. S.Āboltiņa te saredzot cinisku koalīcijas izrēķināšanos ar tām iestādēm, kas nodrošina tiesiskumu valstī. Viņai esot bažas, vai pēc tam nesekos vēršanās pret ģenerālprokuroru Jāni Maizīti un Valsts kontrolieri Ingūnu Sudrabu. M.Kučinskis neredz pamata salīdzināt līdzekļu izšķērdēšanu ministrijās ar pārkāpumu KNAB, kur nozagta milzīga summa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas