Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

LPS iebilst pret valdības iecerēto NĪN normu piemērošamu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ne par to uztraucas
n
Kāpēc LPS neuztraucas par kretīniski stulbi noteiktajām kadastrālajām vērtībām nesamērīgajiem nekustamā īpašuma nodokļiem?
Īpašuma tiesību maiņa
Ī
Īpašuma tiesību maiņa notiek vērtību apmaiņas brīdī, kad viena puse atsakās no īpašuma tiesībām uz sev piederošajiem naudas līdzekļiem, bet otra puse atsakās no īpašuma tiesībām uz sev piederošo nekustamo īpašumu. Parasti tas notiek līguma slēgšanas (parakstīšanas) brīdī. LPS un tai līdzīgu gudrinieku piedāvātajā versijā iznāk tā pastulbi - no līguma slēgšanas brīža līdz īpašumtiesību maiņas korroborācijai, iznāk, ka pircējam nepieder nekas - ne par īpašumu samaksātā nauda, ne pats īpašums.
Stulbi
S
Ir diezgan stulbi, ja cilvēks raksta par lietām, no kurām nekā nesaprot.
LPS kaut ko nesaprot
L
īpašuma tiesības iestājas ar līguma noslēgšanu. Tad, kad īpašums ir nostiprināts zemesgrāmatā, tās kļūst vairāk respektējamas no trešo personu puses.
Ak, dievs!
A
Daži gribētu gan! Piemēram, Šlesers atrod bomža pasi, noslēdz fiktīvu līgumu ka izzāģēto priežu īpašums turpmāk pieder bomzim un mierīgi nemaksā nodokļus? Vai mums nepietiek ar savtīgi saslēgtajiem līgumiem AirBaltikā, Latvenergo, Dienvidu tiltā, u.t.t..? Vai maz vēl izzagts naudas aizbildinoties ka līgums svarīgāks par likumu? Tagad lūk kādam ievajadzējies ievazāt līguma pārākumu par likumu arī nodokļos? Nav no svara kad un kādi līgumi saslēgti, kāmēr Zemesgrāmatā nav jaunā īpašnieka, tikmēr nodokli maksā vaecais. Paredziet to savos līgumos, shēmotāji, un nebūs nekādas "problemātiskas pirkuma līgumu reģistrācijas kārtības"!
vientulais vilks
v
Oskar ,TU esi liels negantnieks.
papucis
p
NU UN KAS MAKSĀS PAR BANKU ""APĶĪLĀTIEM ĪPAŠUMIEM UN PĒC ""kādas kadastrālās vērtības""?Es varbūt,jeb ""laimīgais ieguvējs""?
Chiepa
C
drausmīgi nesakarīga ziņa. pat man, kā cilvēkam, kas ar NĪN strādājis 9 gadus nav skaidrs par ko vispār ir runa??? kāds sakars VZD datiem, kas paredzēti aprēķinam un civiltiesiskiem līgumiem? un kas vēl par nomaksas līgumiem???? Vai nu LPS argumentācija ir puņķaini vāja, vai arī žurnālisti kaut ko pa virsu sagrābstījuši. Ja kas - ir vairāki Augstākās tiesas spriedumi, kur detalizēti ir pamatots kādēļ par atskaites punktu ir jāņem tieši ieraksts zemesgrāmatā un nevis līguma noslēgšanas brīdis. VZD dati šajā kontekstā izklausās pēc bērnu šļupstiem.
zvirbulēns
z
Jā, Štokijs, laikam, nezin ar kuru brīdi rodas, īpašuma tiesības!
Oskars
O
Man uz viņiem NOSPĻAUTIES ,jo ne VALDĪBA ne DOMES par mani NEDOMĀ. Tādēļ meklēju KALAŠŅIKOVU.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas