Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LR parāds sasniedz 700 tūkstošus latu

Lai arī vēl trešdien Latvijas radio (LR) un Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) sniedza informāciju par to, ka LR ir iekļuvis 400 tūkstošu latu parādos, ceturtdien LR valdes sēdē noskaidrojās, ka patiesībā LR parādi svārstās jau 700 tūkstošu latu robežās. Neraugoties uz to, LR valde neatbalstīja lēmumu par neuzticības izteikšanu LR ģenerāldirektoram Aigaram Semēvicam.

Jau ziņots, ka pēc šī gada valsts dotācijas samazināšanas par ceturtdaļu LR signalizējis — sabiedriskais radio ir nonācis zem izdzīvošanas līmeņa. Turklāt papildus finansējuma samazinājumam LR mantojumā saņēmis parādus vēl no pērnā gada. LR preses pārstāve Ilze Vasermane jau skaidroja, ka LR ir parāds par autortiesībām, apraidi un starptautiskajiem maksājumiem kopumā 450 tūkstošu latu apmērā, tomēr trešdienas vakarā viņa vēl nevarēja apstiprināt Dienas rīcībā nonākušo informāciju par to, ka LR iekļuvis arī nodokļu parādos, jo ģenerāldirektors to nezinot. Ceturtdien noskaidrojies, ka LR ir nodokļu parāds 230 tūkstošu latu apjomā, jo vēl nav nomaksāts iedzīvotāju ienākuma nodokļa un sociālā nodokļa apmērs par pērnā gada novembri un decembri.

LR darbinieki kopsapulcē bija deleģējuši LR valdei izvērtēt A.Semēvica atbilstību amatam, bet valde ceturtdien lēmumu par neuzticības izteikšanu A.Semēvicam neatbalstīja. Vienīgais par to balsoja pagājušajā nedēļā ievēlētais LR valdes loceklis Lauris Zvejnieks, kurš jau iepriekš Dienai kritizēja A.Semēvica darbu. Tagad viņš pieļauj, ka pārējā valde baidījusies par to, kas būtu viņa vietā un paļāvusies un NRTP argumentu, ka ugunsgrēka laikā LR vadītāju mainīt nevar. Tomēr L.Zvejnieks norāda, ja vadītāju var salīdzināt ar bērnu, «kurš, spēlējoties ar sērkociņiem, izraisījis ugunsgrēku, tad maz ticams, ka šis bērns būs labākais ugunsgrēka dzēsējs». Tomēr ceturtdien A.Semēvics atteicies no LR finanšu direktora pienākumu pildīšanas, tāpēc šajā vietā tiks pieņemts cits cilvēks, stāsta I.Vasermane.

«Tāda informācija ir jaunums,» saka NRTP priekšsēža vietniece Dace Buceniece, kura norāda, ka LR par šādiem aprēķiniem NRTP nav informējis. NRTP sagaidīšot LR valdes lēmumu un tad spriedīšot par turpmāko, jo tādā gadījumā ir svarīgi, «kā ir ar LR maksātspēju». Iepriekš LR bija solījis NRTP un Finanšu ministriju par savu finansiālo stāvokli informēt līdz 15.februārim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Deputāti kritizē LTV un LR saturu, nevis meklē risinājumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas