Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LSDSP nebūšot dārgu priekšvēlēšanu reklāmu

Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai (LSDSP) pirms vēlēšanām nebūšot plašu un dārgu reklāmu, priekšvēlēšanu kampaņa tikšot finansēta no partijas biedru ziedojumiem un galvenokārt balstīšoties sarunās ar iedzīvotājiem.

To intervijā aģentūrai BNS pavēstīja LSDSP Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātu saraksta līderis un bijušais Latvijas Ārpolitikas institūta vadītājs Atis Lejiņš.

"Redziet, mums neviens oligarhs nedod naudu, mums nav bagātu cilvēku, tas nu ir fakts. Ir diezgan bēdīgi," runājot par finansiālajām iespējām, veidot kampaņu, viņš atzina.

Taču tiekot organizētas tikšanās ar iedzīvotājiem, kuru atsaucība gan esot ļoti dažāda - ir vietas, kur atnāk tikai daži cilvēki, bet citur ir pilna zāle.

"Ko var darīt? Tāda ir tā situācija. Mēs paši ziedojam naudu, es esmu noziedojis naudu Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņai, visi, kas esam sarakstā, noziedojuši naudu," Lejiņš atzina, minot arī, ka citas partijas tik aktīvi ar vēlētājiem netiekas, jo paļaujas uz savām kampaņām masu medijos, īpaši televīzijā. "Bet ziniet, viens tāds kārtīgs sižets, rullītis maksā kādus 40 000 latu, ja tu gribi diendienā, lai bliež. Viņi to var atļauties," politiķis paskaidroja, atzīstot gan, ka arī LSDSP būs reklāmas klips televīzijā, kas veidots kopīgs, domājot gan par pašvaldību, gan EP vēlēšanām. "Es nezinu, cik bieži to varēs pārraidīt. Es saku - mēs paši ziedojam naudu un kaut ko jau uztaisīsim, bet diemžēl tā ir tajā modernajā pasaulē, ka televīzija gandrīz visu nosaka," viņš vēl noteica.

Tomēr prognozēs par vēlēšanu rezultātiem LSDSP pārstāvis nav pesimists, uzsverot, ka cer uz pilsoņu "veselo saprātu" un spējām izvērtēt partiju darbību.

"Es lieku uz Latvijas tautas veselīgo saprātu, jo viņa tagad ir piedzīvojusi gan "zīgeristus", kas solīja banānus un leiputriju otrajā dienā, tad nāca tie buldozeri pagājušajā reizē, Tautas partija un viss pārējais, kam atkal noticēja, bet kas ieveda mūs visdziļākajā krīzē visā Eiropas Savienībā," Lejiņš atgādināja, norādot, ka tas novedis pie tā, ka Latvija "sacenšas" par vietu švakākajā galā kopā ar Ungāriju, Rumāniju un arī Bulgāriju.

"Pēc šitā visa varbūt vienalga, vai viņš ir Latvija krievs vai etniskais latvietis, viņi varbūt sāks nedaudz domāt, reāli, loģiski domāt, vai ticēt tiem solījumiem vai ne. Mazliet paskatīties uz programmu un vienkārši loģiski domāt, vai ir normāla valsts bez sociāldemokrātijas," politiķis pauda cerību.

Lejiņš gan klāstīja, ka arī viņa pārstāvētā partija pirms vēlēšanām aizvien biežāk nāk klajā ar dažādiem populistiskiem solījumiem, tomēr partija skatoties, ko varētu izpildīt, nākot pie varas, un katrā gadījumā neesot sliktāka par citām partijām.

"Jā, es domāju, ka visi jau kaut ko solīs, un es jau skatos, ka sociāldemokrāti ir šitādi un tādi. Bet es runāju ar cilvēkiem un saku - paskatieties, vai viņi ir sliktāki par citām partijām?" politiķis klāstīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas