Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LT izpilddirektora krēslu mēģinās aizpildīt pēc nedēļas

Jau ilgāku laiku tukšais, labi apmaksātais un ietekmīgais Lattelecom valdes priekšsēža un izpilddirektora amats varētu tikt aizpildīts pēc nedēļas. Nākamo piektdien, 25.aprīlī Zviedrijā notiks aprīļa sākumā pārtrauktās LT padomes sēdes turpinājums, kurā lems, kurš no trim kandidātiem tiks virzīts augstajam amatam.

Pēc LT padomes priekšsēža Gundara Strautmaņa Dienai sacītā, sēdes turpinājums notiks Stokholmā, jo padomes locekļiem, kas pārstāv Ziemeļvalstu koncernu TeliaSonera (pieder 49% LT) ir grūti atrast laiku, lai ierastos Rīgā. Lai arī no konkrēta viedokļa par labāko kandidātu G.Strautmanis atturējās, viņš prognozēja, ka padome, visticamāk, nonāks pie kopīga lēmuma par to, kuru ieteikt apstiprināšanai LT dalībnieku sapulcei.

Diena jau rakstīja, ka konkursā uz augsto amatu atlasīti trīs kandidāti — divi pašreizējie LT valdes locekļi, finanšu direktors Juris Gulbis un tīkla direktors Valdis Vancovičs, kā arī ekonomists, biedrības Sabiedrība Citai politikai valdes loceklis, bijušais Parex bankas viceprezidents Gatis Kokins.

Neoficiāla informācija, kas ir Dienas rīcībā liecina, ka abiem LT īpašniekiem — valstij, kuru pārstāv Privatizācijas aģentūra un TS — pagaidām nav izdevies vienoties par kopīgu kandidātu.

Bez valdes priekšsēža LT ir jau kopš decembra, kad netika pagarinātas līdzšinējā uzņēmuma vadītāja Nila Melngaiļa pilnvaras. Izpilddirektora amatu viņš atstāja 1.aprīlī. Līdz jauna LT vadītāja izraudzīšanai izpilddirektora pienākumu izpildītājs ir J.Gulbis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas