Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LTV: Eirovīziju Maskavā neboikotēsim, lai lemj EBU

Latvijas televīzijas (LTV) vadība par maldinošu nosaukusi informāciju, ka Latvija varētu boikotēt Eirovīziju, kas nākamajā gadā notiks Maskavā Gruzijas – Krievijas militārā konflikta dēļ. „Latvijas Televīzija kategoriski noraida plašsaziņas līdzekļos izskanējušās baumas, ka LTV varētu boikotēt nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursu. Tā ir tikai un vienīgi žurnālistu interpretācija,” paziņojumā presei uzsver LTV ģenerāldirektora vietnieks Arnis Kuprišs.

Viņš uzskata, ka šī informācija nomelnojusi Latvijas Televīziju starptautiskās sabiedrības priekšā. “Latvijas Televīzija savu nostāju kultūras nošķiršanā no politikas jau ir apliecinājusi ar piedalīšanos konkursā Piecas zvaigznes, kas šonedēļ notiek Sočos un kurā no mūsu puses piedalās dziedātāja Aija Vītoliņa,” uzsver ģenerāldirektora vietnieks. Konkursa žūrijas priekšsēdētājs Sočos ir krievu dziedātājs Josifs Kobzons, bet Latvijas pārstāvis žūrijā ir aktieris Ivars Kalniņš.

Diena, atsaucoties uz igauņu avīzi Postimees, iepriekš rakstīja, ka Igaunijas kultūras ministre Laine Jenese paziņojusi, ka Igaunija var apsvērt iespēju boikotēt konkursu. Pēc ministres teiktā par šādu iespējamu lēmumu savs vārds jāsaka Nacionālās raidorganizāciju padomes vadībai, kā arī vajadzētu apspriesties ar citām valstīm, piemēram, Latviju un Lietuvu. Pirmais ar ideju, ka vajadzētu boikotēt konkursu Maskavā klajā nāca Igaunijas Raidorganizāciju padomes vadītājs Marguss Allikmā.

Iepriekš sarunā ar Dienu A.Kuprišs norādīja, ka igauņu ideja nav slikta, bet Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško norādīja, ka konkursa īpašnieks nav LTV, bet gan Eiropas raidorganizāciju savienība, tāpēc šāds lēmums jāpieņem viņiem.

"Kā pilsone gan uzskatu, ka ikviens veids, kā paust atbalstu Gruzijai, ir vērtējams pozitīvi," izteicās kultūras ministre Helēna Demakova (TP), uzsverot, ka lēmuma pieņemšana nav ministrijas kompetencē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

"Latvijas Televīzija savu nostāju kultūras nošķiršanā no politikas jau ir apliecinājusi ar piedalīšanos konkursā Piecas zvaigznes, kas šonedēļ notiek Sočos". 

Arnis Kuprišs. LTV paziņojuma teksts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas