Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LTV: Uz AT priekšsēdētāja amatu kandidēs Bičkovičs

Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētājs un Tiesnešu biedrības prezidents Ivars Bičkovičs ir vienīgais, kurš pagaidām piekritis kandidēt uz Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja amatu. Tā trešdien ziņoja Latvijas televīzijas “Panorāma”. Uz šo amatu no tiesnešu vidus bija izvirzīti vēl trīs cilvēki, taču viņi no kandidēšanas atteikušies, vēsta AT mājas lapa internetā.

I.Bičkovičs televīzijai interviju atteica, jo “nevēloties ietekmēt kolēģu lēmumu.” Tiesnešu plēnums notiks 9.maijā un līdz tam laikam, kā arī plēnuma laikā var tikt pieteikti vēl citi kandidāti.

Līdzšinējais vadītājs Andris Guļāns AT vada jau divus termiņus pēc kārtas, tas ir - 14 gadus un trešo reizi uz šo amatu nekandidēs.

Tieslietu eksperts Aivars Endziņš televīzijai norādīja, ka līdztekus visiem citiem pienākumiem, AT priekšsēdētājs ir arī tas cilvēks, kurš izvirza ģenerālprokurora amata kandidātu.

Neoficiāla informācija liecinot, ka I.Bičkoviču varētu atbalstīt lielākā daļa tiesnešu, vēstīja "Panorāma". AT priekšsēdētāju amatā apstiprina Saeima.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas