Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LU rektoru nepatīkami pārsteigusi augstskolu pretestība reformām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sala
S
Tas varētu būt visas Latvijas sauklis: "Labak mirt, nekā reformas!"
Ha
H
Tātad visi būsim zem LU birokrātiskā aparāta, nekādas konkurences vai izvēles iespēju. Diez, vai Auziņš tā runātu, ja LU "pavilktu" zem RUS vai RTU? Diez vai. Atkal kādam gribas nogrābt lielo naudu, aizbildinoties ar rūpēm par izglītības kvalitāti un interesi par studentiem.
Han!
H
Viena zinatnes universitate, tomer zinatnes universitates nav viss, kaut vai tai pasa jusu guru auzina piesauktaja Kalifornija ir ne tikai zinatnes universitate, bet ari Kalifornijas valsts universitate - sistema, kura ir 440 000 studentu, kas sniedz tikai magistra un bakalaura gradus un tikai ta saucamos izglitibas doktorus
nīgrais
n
Paēdušais neēdušo nesaprot, tb rektori pasniedzējus. Augstskolu rektori jau tā ir bagātākie ļaudis dievzemītē, tak vēl par maz - ja īsti nav ko noprivatizēt, jāsāk citas shēmas domāt.
LapuLapu
L
Būtu ļoti interesanti noskatīties uz LU rektora reakciju, ka faktiski slepeni, bez konsultācijām, diskusijām, ar vadošas partijas atbalstu, būtu nolemts reorganizēt LU, jo ir iespēja pārdod ēkas, Rīgas centrā, turklāt LU nav vadošu pasaules universitāšu sarakstā. Nevienu no reformatoriem neinteresē izglītības kvalitāti. Jaunlaicēņi un LU rektors doma tikai par 145 000 000 EUR gadā, plus valsts dotāciju!
Li
L
Universitātes šobrīd ir beidzot nostabilizējušās neatkarīgajā valstī. jāapkaro ir universitāšu milzīgais administratīvais aparāts. Tagad, kad ir tik modernas tehnikas diploma izraksts jāgaida ilgāk kā tad, kad to veica rakstot ar roku! Pārlieku lielā tehnokrātija ir novedusi strupceļā, ko lieliski varam redzēt pieprasītajās studiju maksās, bet apmācības sistēmā principā viss ir saglabājies kā pirms 8 gadiem. Ir beidzot jādomā par kvalitatīvu personālu, kuri var apmācīt svešzemju studentus, kuru pieplūdums būtu ievērojams, ja ne LV birokrātija un pasniedzēju nespēja nekādā no citām svešvalodām pasniegt mācību priekšmetus! LŪK KUR IR PROBLĒMA! un reforma reformas pēc te neko neglābs, tikai salaidīs visu vēl lielākā jūklī, kurā zinātājs, ar zināšanām, kā šai juceklī sev dabūt labumu, būs, un drīz to varēs redzēt pie jauno miljonāru sarakstiem.... ...
1337
1
Ja Tevi šis jautājums interesētu varbūt būtu dzirdējis. Latvijā ir 2.6 miljoni iedzīvotāju un, piemēram, 13 augstākās izglītības iestādes kurās var iegūt akadēmiskus grādus datorzinātnēs. ASV uz 3 miljoniem iedzīvotāju ir viena zinātnes universitāte. Ar lielo augstskolu skaitu tiek atšķaidīti naudas un cilvēk resursi.
juta
j
Augstākā izglītība Latvijā ir formāla- daudzās jomās. Pirmkārt studiju organizācija - dienas laika studentam ir t.s. "logi", brīvas dienas- daudzās tā paša LU fakultātēs viss, kas izstiepts pa 4 gadiem normālā tempā būtu apgūstams 2 - 3gados. Neviens nekontrolē pasniedzēju darbu - studentiem stāsta sen novecojuši informāciju, pārbaudījumi ir formāli - daudzos eksāmenos tiek cauri visi, arī tie, kas nav apmeklējuši nevienu lekciju. Par Turību - nu ja pasniedzējs atklātā tekstā pasaka, ka pabeigs jau visi, jo maksā naudu.. Daudzas privātās augstoklas pelna naudu, nenodrošinot nekādu kvalitāti - cilvēkiem gan ir diplomus, bet iegūta visai apšaubāmā iestādē (lai gan akredītētā).
@!
@
Sen bija laiks!
Kriš
K
piedod žuks, ja esi viens no tiem arhaiskiem pasniedzējiem EVF un esmu tevi aizskāris, tiešām to nevēlējos. Runāju no pieredzes, un apzinos, ka fizikas fakultāte varētu būt konkurētspējīga, tomēr kopumā, manuprāt, par atskaites punktu ir jāņem vājākais posms.
aigars
a
tās nav reformas, bet gan alkatīga vienas universitātes LU ideologu cīņa par naudu. Nekas tur zem viena jumta neuzlabosies, neviens tam netic. Auziņš kā jauns rektors tēlo ideālistu, brīnās, kā varot viņam neticēt. Taču sen neviens nav bijis tik jocīgs un bezatbildīgs kā viņš pats. Kad valstī jau ir tik liela nelaime kā tagad, Auziņš vēl grib pavairot haosu studijās, satracināt visus un pa to laiku pārņemt tos 100 miljonus eiro. Studentija, atjēdzieties, jūs pazudīsiet no zemes virsas vai arī pēc šīm izcilajām reformām nekas cits neatliks, kā bēgt uz ārzemēm. Kauns un nožēla, ka tādu aicinājuma vēstuli varēja sacerēt, kā to izdarīja Lu un vēl tur ievilka bijušos prezidentus.
a.k.
a
Reformas ir laba lieta, BET tās ir jāveic atiecīgo nozaru profesionāļiem. Latvijas Mākslas akadēmiju nav iespējams pievienot nevienai citai augstskolai! tā "sagatavo" māksliniekus! Akadēmijai ir savas tradīcijas un cilvēki , kuri veido to ko mēs saucam par akadēmiju. Latvijas Mākslas akadēmija nav ēka, tie ir cilvēki un induviduāla pieeja studējošajiem. Kā var māksliniekus salikt kopā ar LU topošajiem ekanomistiem, vai mākslas pedagogiem? Kur viens redz skaitļus, tur otrs vēro ritmiku un laukumu attiecības. Tieši tādi paši piemēri var tikt atiecināmi uz Kūltūras akadēmiju un Mūzikas akadēmiju, un droši vien daudzām citām.
smukā
s
humanitārie pārsvarā neko reālu nedara, tāpēc arī nekļūdās un par viņiem neviens nerunā.
hahaa
h
pasaki to godmanim, dombrovskim, repšem u.c. tehnoeksaktajieminženierbrīnumiem, ko tik ļoti mīl piesaukt vidējais i-neta komentētājs, kā valsts izaugsmes veicinātājus. lol man liekas, ka neviens humanitārais tādus s*dus nevarētu sastrādāt kā tie sausiņi :D
piekrītu Auziņam
p
Veselam saprātam neaptverami- KĀPĒC Latvijā nepieciešams tik daudz no valsts puses finansētas augstskolas. Tie paši profesori braukā no vienas skolas uz otru. Cik līdzekļu bezjēdzīgi netiek tik tērēts administrāciju vajadzībām? Piekrītu Auziņam, ka Latvjā ir jābūt katrā reģionā pa spēcīgai augstskolai, arī privātās augstskolas vairāk atbilst Tautas universitātēm, tur taču akadēmusku izglītību gribot nevar iegūt. Diemžēl no savām siltajām vietām un neadekvātām algām neviens ar labu neatteiksies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas