Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Luterāņu mācītāji konceptuāli atbalsta iespēju oficiāli liegt sievietēm kļūt par mācītājām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
sieviete
s
Atbalstu LELB, zinot tik daudz sievieshu un pashai esot, nu nevar sieviete buut speeciigs gariigais liideris... To var apstiprinaat katra kristiete..Te nav runa, ka sieviete LELB nevar buut evangeeliste un kalpot, vai darboties kaa kaadas draudzes nozares vadiitaaja... Par to nav runa... Bet sieviete nav peec Dieva praata radiita, lai buutu gariigais draudzes liideris... Taa atbildiibas nasta nav paredzeeta sievietei peec buutiibas.... Un sievietes izmisuiigaa ciinja par vienliidziibu ir smiekliiga... nu neviens nav pateicis, ka sieviete nav vienliidziiga... ja viirietis nevar dzemdeet beernus, kaapeec tad vinjs neiestaajas par savu nevienliidziigumu... Bet sieviete jau vienmer juutas apdraudeeta... Tas ka mums ir maz tieshaam Dieva svaidiitu maaciitaaju tas ir tiesa... bet par to mums nevienam nav tiesaat... a kaadi pashi esam..
Velta
V
Ar prieku un atvieglojumu pēc šitā visa pametu LELB un tagad esmu laimīga dzirdēt sievietes no kanceles LELBĀL dievkalpojumos Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Paldies LELBĀL par patiesi kristīgo un evaņģelisko nostāju!
garāmejot
g
Nu ko, baznīca kārtējo reizi parādījusi savu liekulību. Cilvēku vienlīdzība? Ha. Ak, Bībelē nekas nav minēts par sievietēm-mācītājām? Tur nav nekas minēts arī par Latvijas ev. luterisko baznīcu.
musmere
m
vispirms samekle tos cienigos viriesus, jo te ir viriesu krize...................bet var jau but tas ir ka kura valsti............
kaķīts
k
Sabiedrībai ir jāizsaka savs viedoklis skaļāk. Diemžēl maz esmu dzirdējis sabiedrībā pazīstamu cilvēku viedokli par šīm LELB dīvainībām. Tāpēc jau radikālisms dominē, ka pret to neiebilst.
Kā tad...
K
Turklāt - vai dievs dzīviekus neradīja vispirms, bet cilvēkus beigās, kad jau bija pārguris un neapjēdza, ko dara? Tāpēc arī mēs esam tāds sasteigts brāķis... :)))
Kā tad...
K
Ak, Bite - dzīvniekiem arī dzimst dzīvnieki. Nez kā rodas vīrieši? No mācītāju "gailīšiem"? Bez sievietēm? :D
Bite
B
Sievietes taču ir dzīvnieki....katram kristietim skaidrs :) pie tam, Luters iebilda pret starpnieku vispār, tā ka, kāds vispār mācītājs...tā funkcija, kad varēja Bībelē rakstīto iemanipulēt neizglītotas draudzes smadzenēs pēc savas patikas, ja ir garām :)
XXL
X
Tā ir visklajākā dzimumu diskriminācija. Kurš ir izvērtējis, ka sieviete mācītāja ir sliktāka par vīrieti. Kautkāds ārprāts. Vai Cēsu un Valmieras mācītājiem ir problēmas ar profesionalitāti un ticību kā tādu un viņi jūtas tāpēc apdraudēti? Par Cēsīm nezinu, bet Valmierā tā tiešām izskatās. Kādas dogmas! Tāpēc jau tik maz cilvēku iet uz dievkalpojumiem. Ticīgu cilvēku ir daudz vairāk nekā to, kas apmeklē baznīcu. Un es to ļoti labi saprotu. Mācītjas galu galā ir tikai cilvēks un ir jautājums vai vienmēr vispār ir vajadzīgi starpnieki starp DIEVU un CILVĒKU?
Antins
A
Nav brinums ka dievludzeju skaits Latvijas baznicas saruk....
nesaprotu
n
Šķiet, ka citur Eiropā ir pretēja tendence - sievietes kļūst aizvien vairāk par mācītājām.. Šāda iniciatīva ir absolūti absurda..
lasItāja
l
Lasot par Saeimas nodarboshanos gar transseksuaaljiem, ienaaca praataa, ka Vanags negrib redzeet nevienu maaciitaaju brunchos.
lasItāja
l
Vanags iedzina savu deelu pashnaaviiba, tagad vinjsh to pashu grib izdariit ar luteraanju bazniicu Latvijaa. Skaldi un valdi ir vinja sauklis.
eugen drewermann
e
kops 1993. gada janvara, kops tas bedigi slavenas sinodes, kura Janis Vanags tika ievelets par arhibiskapu preteji baznicas satversmei, ir viens jautajums, kas man nedod mieru visus sos gadus - ka Juris Rubenis var nakti mierigi gulet? o ne, laikam jau ne tikai mierigi gul, bet pat klust arvien slavenaks un slavenaks rakstot gramatas sava Tornakalna religiskaja imperija. Visi vina kadreizejie draugi - Juris Calitis, Modris Plate u.c. ir vai nu padziti no LELB, vai vismaz apsudzeti brivdomiba un keceriba. Viniem ir bijis pietiekami daudz drosmes pateikt savas domas ... un ko Rubena kungs, atmodas gariga ikona, ir spejis drosmigi pateikt kaut viena kontroversala un realiem cilvekiem un realai Latvijas sabiedriba svariga jautajuma?
bet
b
Saturam labi piemeklēta bilde ar gaili baznīcas torņa galā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas