Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LVĢMC: Latvijā trešdien nav notikusi zemestrīce

Izplatītā  informācija, ka trešdien pulksten 11.31 netālu no Salaspils fikēta 2,7 balles pēc Rihtera skalas stipra zemestrīce, ir kļūdaina, _Diena.lv _informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centrā (LVĢMAC. Informāciju par zemestrīci, centra speciālisti sauc par pārsteidzīgu.

Atsaucoties uz Eiropas un Vidusjūras reģiona seismoloģijas centra datiem aģentūra BNS vakar vēstīja, ka zemestrīces epicentrs atradies Salaspils novadā, septiņus kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Salaspils. Tas bijis ne dziļāks par 40 kilometriem un tas uzskatāms par nelielu dziļumu. Aģentūrā BNS šodien vēstīja, ka patlaban informācija par zemestrīci ir precizēta. Tā notikusi svētdien - 6.septembrī.

"Mēs esam neizpratnē, no kurienes vispār ir parādījusies ziņa par zemestrīci," teic LVĢMC Zemes dzīļu resursu nodaļas vadītājs Uldis Nulle. Viņš stāsta, ka informācija par it kā notikušu zemestrīci nāk no Norvēģijas Datu Centra, kur patiešām šāds notikums ir reģistrēts. Taču seismiskās svārstības fiksētas nevis Latvijas teritorijā, bet kaimiņvalstī Igaunijā - pie Sāremas krastiem. Pēc U.Nulles teiktā, pirmreizējie dati par seismoloģisko aktivitāti tiek izplatīti visā pasauli, taču pēc tam tiek analizēti un tikai pēc trim dienām iespējams skaidri pateikt, cik stipra un kur tieši seismiskā aktivitāte fiksēta.

"Katru dienu notiek simtiem dažādu svārstību, kuras vai nu piefiksē vai nepiefiksē. Piemēram, līdz 3 ballēm ļoti lielā dziļumā, tādas svārstības mēs vispār nejūtam."

Latvijā ir divas stacijas, kas var fiksēt seismiskās svārstības - Slīterē un Valmierā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas