Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mācāmies uzņemt: imigrantu integrācija Latvijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aigars Bruvelis
A
Principā šis raksts ir tautu sajaukšanās propaganda
Aigars Bruvelis
A
Imigramntiem vajag sliktākus noteikumus, lai viņus iedrošinātu braukt strādāt atpakaļ uz savām mājām.
Silvio Torris
S
Dachuk, ar tik "skaistaam" fraazeem par sabiedriibas skelshanos un pashvaldiibu veeleeshanaam +"Cilvēkam ir dota visa pasaule" mees vareetu meetaaties, ja mums uz kupra neseedeetu "lielais braalis", kursh ir gatavs iecirst savus zobus sprandaa pie katras naakamaas izdeviibas. Shaadu globaalu jautaajumu aspektaa vajadzeetu visdriizaak domaat par to, kaa buutu iespeejams latvieshu tautu un taas kuultuuru notureet un stiprinaat naaakosho paris simt gadu skatiijumaa, nevis "paardoties" kautkaadam diivainam amerikaanu spekulantam un sludinaat vina kropliigos domu graudus. Vinam tieshaam taada Latvija bijusi nebijusi. Visi tachu ir cilveeki!!! Iesaku Tev labaak atgriezties biznesaa, manupraat Tev ir dazhas loti labas iipashiibas, kuraam shobriid nav iisti pielietojuma.
Krustabas
K
Es gribētu teikt, ka pirmām kārtām pašiem iebraucējiem ir jārāda labs un valstij lojāls piemērs, tajā skaitā mūsu pašu uz Īriju aizbraukušajiem (tas neaprobežojas tikai ar "lūdzu" un " paldies" pielietojumu). Tāpat gribētu uzsvērt, ka šis jautājums nav tik prasts un neaprobežojas tikai ar atbalstīsim iebraucējus un viss būs labi. Krievijas prezidents uzsver, ka ja jau virs 10% sveštautiešu pamattautai liek justies neomulīgi. Nīderlandē publika sāk satraukties par to, ka nīderlandieši vairs nav nīderlandieši, pa vidu esot lieli musulmaņu kvartāli, pat avīzes un interneta vietnes, kā arī TV raidījumi nīderlandē esot svešā valodā. Pat mošejas esot. Ļembasts ar turkiem un citiem austrijā, vācijā, francijā... Liebritānijas atvieglojums par viesstrādnieku skaita samazināšanos utt. Mūsu pašu problēmas ar 28.3% iedzīvotāju, no kuriem lielākā daļa dzīvo pavisam citā pasaulē ar pavisam citu himnu, valodu, paražām, uzskatiem u.c. Nekad nebūs tā, ka iebraucēji pieskaņosies attiecīgai valstij (protams, izņēmumi būs) - taču pamatā viņi centīsies pielāgot apkārtējo vidi sev (cilvēki ir slinki) un līdz ar to neizbēgami būs arī konflikti visās iespējamās jomās (politika, reliģija, sadzīve). Tas ir neizbēgami. Nu nekļūs musulmanis par dievturi vai krievs par lojālu latvieti. Vieni centīsies mainīt reliģiju un paražas savām sievām, bet otri atbalstīs visu, kas integrēs latviju krievijas vidē. Viena lieta ir uz laiku palīdzēt kādam atsevišķam cietušajam, bēglim. Pavisam cita - uz savas tautas eksistences rēķina vērt vaļā robežas. Par laimi virkne eiropas valstu to jau sāk apzināties. "Cilvēkam ir dota visa pasaule" - cilvēks var izlemt kur viņam dzīvot, tomēr viņam ir jārēķinās, ka tur kur viņš ir nolēmis dzīvot, dzīvo jau citi, iespējams pilnīgi atšķirīgi ļaudis, kuriem nekādā gadījumā nedrīkst uzspiest savus uzskatus un iegribas.
Andrējs
A
Arī es piekrītu, ka cilvēka tiesības ir pašam izlemt kur dzīvot, bet šīs tiesības nevar tik izmantotas ierobežojot vai pat pārkāpjot citu cilvēku tiesības, kā tas notika okupācijas laikā ievedot Latvijā simtiem tūkstošus viesstrādnieku no Krievijas un citām t.s. brālīgajām padomju republikām. Šajā laikā tika būtiski aizskartas pamatiedzīvotāju tiesības uz mājokli. Atjaunotā Latvijas valsts aplaimoja viesstrādniekus ar iespēju ārpus kārtas iegūtos dzīvokļus privatizēt, bet desmitiem tūkstošu pamatiedzīvotājiem pēc 20 gadu gaidīšanas rindā paziņoja, ka tagad par mājokli jārūpējas pašiem un iemeta mežonīgajā, bieži vien noziedzīgajā, nekustamo īpašumu tirgū. Kurš tad īsti ir atstumtais? Imigrants vai pamatiedzīvotājs?
ridziniece
r
Nez kāpēc mana ģimene spēja daudzās paaudzēs un vairākus gadsimtus dzīvot Rīgā, mīlēt to un necensties pārcelties uz citu Latvijas pilsētu?....:) Ar ko tad sliktāka Rūjiena tam, kas savukārt cēlies no Rūjienas?... :)
Dace Akule
D
Paldies Žoržam un Ilzei par to, ka demonstrējat, ka ne es viena domāju, ka cilvēka tiesības ir pašam izlemt kur dzīvot, un ne jau tikai ekonomiskie labumi cilvēku liek vienā vai otrā vietā iedzīvoties. Tās ir arī attiecības ar vietējiem iedzīvotājiem, attieksmes, pieredzes, kas nav naudā mērāmas. Tāpēc, piemēram, ar lielāku prieku es varētu teikt, ka varu dzīvot Briselē, bet Vīnē būtu gatava sastapties ar problēmām, jo arī tur pret imigrantiem, tai skaitā no Centrāleiropas valstīm, ir neviennozīmīga attieksme. Jūs taču neteiksiet, ka Brisele ir bagātāka par Vīni, vai ne? Un, ja paturpinām Žorža domu par pārcelšanos uz Rīgu - es tad šobrīd būtu Rūjienā.
žoržs
ž
Cilvēkam ir dota visa pasaule un katrs var pats izvēlēties, kur dzīvot. Tie gvelzēji, no kuru paustā tāds nacisms dveš, - vai jūs paši nekad neesat mainījuši dzīvesvietu? vai neviens no jums nav pārcēlies, piemēram, no laukiem vai kādas mazpilsētas uz Rīgu? Mazliet turpinot jūsu uzskatus, noteikti būtu jāaizliedz arī šāda migrācija. Ja esi dzimis laukos, tad tur arī paliec.
ak
a
ja jus uzskatat, ka cilveks var vienkarsi izveleties valsti, kur labpatiktos dzivot (resp. kur ir labaki pabalsti un citi labumi, nevis pasam censties savu valsti veidot..), tad tadam cilvekam ir japienem taa valsts, uz kuru ir emigrejis, tadu kada ta ir. Un pamatiedzivotajiem tapec tachu nav nezin kadi apstakli tam jarada. Resp., ja sekotu jusu kosmpolitiskajam uzskatam (iedomasimies tik, kas notiktu, ja visi cilveki sekotu sim jusu divainajam izskatam - visi tachu emigretu tikai uz turigajam valstim, bet tur, kur iet slikti, tur visu sagrabsies un parvaldis kads diktators, jo nebus jau kam pretoties), tad kas tad notiks tajas valstiis???!! Tas tak paliks ari tas valstis parapdzivotas, nabadzigas, ar etniskiem un religiskiem konfliktiem.
Ilze
I
Vai tikai Latvijas sabiedrība nebaidās skatīties acīs patiesībai? Mums ir vajadzīgs darbaspēks, tāpēc arī mums ir vajadzīgi imigranti. Tas nozīmē, ka tā ir mūsu interese. Un es domāju, ka mūsu interese ir arī tā, lai šie cilvēki šajā valstī justos labi, maksātu nodokļus. Mēs nevaram kā strauss iebāzt galvu zemē un teikt: ja es to neredzu, šī problēma neeksistē. Iebraucēji ir un būs, tāpēc ir labi, ja mēs domājam, ko ar viņiem darīt (vai nedarīt).
Dace Akule
D
Andrim - tad Jūs aicinat ierobežot cilvēka tiesības pašam lemt, kur dzīvot, jo tur jūtas labi, un būt piesietam pie valsts, kurā nācies piedzimt?
Andris
A
Miera apstākļos jebkāda imigrācija būtu jāaizliedz. Pieļaujama ir tikai bēgļu uzņemšana no valstīm, kur notiek kaŗadarbība (kā Gruzijā).
Dace Akule
D
Tieši to es arī mēģinu pateikt - mēs CERAM, ka pret latviešiem Īrijā izturas labi, kas ne vienmēr tā ir. Bet vai paši esam labāki?
Pļovkins
P
"Mēs ceram, ka emigrējušie latvieši ārzemēs jūtas gaidīti un ka vietējā sabiedrība pret viņiem izturas ar vienlīdzīgu attieksmi. Bet kādi esam mēs kā iebraucējus uzņemošā valsts?" -------------------------------------------------- --------------------------------- Tā var rakstīt tikai citplanētietis vai cilvēks- nezinītis, kurš neko nav dzirdējis par "vecās Eiropas" tautu attieksmi pret Austrumeiropas "darbaspēku" ... Bet, diemžēl, nezinītis šis rakstītājs nav ! Domāju, ka raksta zinošs cilvēks, kuram maksā par nezināšanu !
ak
a
drausmiigs raxts. visi tie nodeldetie teksti - nabaga imigranti nejutas piederigi ltavijai, tapec jadod tiesibas velet pasvaldibu velesanas. Nu cik var sito malt! Vai tiesam si providus darbiniece nesaprot, ka imigranti, kas begusi politisku vai ekonomisku apstaklu del no savas valsts, tiesam nav un nevar but piederigi Latvijai. un, patiesiba, viniem ir diezgan vienlaga, kura ES valstii dzivot. vini driz vien izmantos iespeju un aizbrauks uz bagataku ES valsti, lai sanemtu labakus pabalsus. Kronis visam ir raxta pedejais teikums - ....gan vini, gan vinu nakotnes paaudzes klust par Latvijas draugiem ari tad, ja parcelas uz dzivi citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas