Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mācītāji: premjeram jāspēj valsts intereses likt augstāk par savējām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dārta >> jautājums
D
Vanags var turēties pie saviem postulātiem, bet es vairāk priecātos, ja viņš būtu un paliktu ar tiem savā Baznīcā.
jautājums
j
Katrs pats izvēlas, kam ticēt. Tas ir pilnas Jūsu tiesības. Latvija ir brīva valsts un sirdzapziņas brīvību pilsoņiem garantē Satversme. Jūs varat būt kristietis, budists, hinduists vai ateists. Un Jūsu pārliecība ir cienījama. Bet arī man ir šīs tiesības un arī man ir garantēta reliģijas brīvība. Bet katra reliģija vai vienkārši pasaules uzskats definē savus pamatnoteikumus, kurus respektē tās piekritēji. Ja ufologi tic NLO un atnācējiem no kosmosa, tad ne man viņus mācīt kā pareizi ticēt marsiešiem. Kā Jūs zinat, ka mēs LELB ticam pareizi vai nepareizi? Ja Jūs pats nezinat vai ticat Dievam vai Laimai vai simpatizējat vēl kaut kam, respektīvi savu dzīves Credo vēl skaidri neesat formulējis. Bet, ja Jūs nepiederat LELB , tad kāpēc vainojat Vanagu, ka viņš pieturas pie šīs Baznīcas pamatpostulātiem ? Tā tikai politiskās partijas var ignorēt savas programmas un solījumus vēlētājiem un īstenot tādu politiku kāda nu kurā brīdī izdevīga.
Dārta >> jautājums
D
Mums tātad katram ir sava "Baznīca". Man nav autoritāte nedz LELB, nedz Bībele LELB interpretācijā, nedz tāds Dievs, kādu LELB Bībelē redz. Es neticu personiskam Dievam, kas kaut ko atbalsta vai neatbalsta. Ja man kaut kur kristietībā ir simpātijas, tad tikai liberālteoloģijas ietvaros. Es citur Dieva nesastopu. Man patīk Cālīša un Korāļa darbošanās. Rozīša sieva nav mēraukla man. Tā ir viņas privāta lieta. Man varbūt patīk arī latviskais pagānisms. Citam budisms vai hinduisms. Es to respektēju vienmēr, kamēr neparādās kāds ar "vienīgo" patiesību. Ne jau te runa par abortiem, bet par domāšanu, kas izpaužas attieksmē pret abortiem. Man vienkārši nav pieņemami, ka Dievs tiek staipīts saskaņā ar savām privātajām psiholoģiskajām vajadzībām, bet pēc tam uzbāzts kā cepure galvā visiem citiem.
jautājums
j
LELB ir mana Baznīca . Man Dievs tur ir... Nu ar ko tad mūsdienu Baznīca var draudēt? Sadedzināt uz sārta? Izdzīt no pilsētas un izraidīt no sabiedrības? Reāli ar ko ? Baznīca var tikai brīdināt par tām sekām, kas iestāsies mūsu pašu grēku dēļ... Un nevar Baznīca pateikt, ka aborts nav grēks. Nu nevar ! Tik ļoti melot nevar! Nepatīk to dzirdēt, kurš Jūs var piespiest iet uz dievkalpojumiem? Jūs nopietni uzskatat, ka Dievs patiesībā atbalsta abortus ? Varbūt nevajag taisīt abortus, tad arī pie psihologiem palīdzību meklēt nevajadzēs ? Īpaši mūsdienās, kad kontracepcija ir pieejama.. Ļoti tolerantā Rozīša sieva konvertējās katoļticībā. Laikam ļoti modernajā Dieva Vārda traktējumā vairs neatrada pašu Dievu.
Dārta >> jautājums
D
Baznīca draud, nevis brīdina. Palasiet psihologus. Viņi brīdina un arī var palīdzēt. LELB utml. ir novecojušas Viduslaiku kopienas, kas tajā pašā stilā rullē. Dievs tai Baznīcai tuvumā nav bijis.
Anna.
A
Visas gudrības sākums,ir Dieva bijība. Ja cilvēkā nav bijība pret Dievu ,tad tāds cilvēks neko citu neprot ,kā gvelzt tikai muļķības, un izplatīt ļaunumu. Tādā cilvēkā nav nekā laba,un nav vērts viņā pat ieklausīties.
jautājums
j
Māte var lemt.. Tikai par visu ir jāmaksā. Arī par tiesībām lemt... Baznīca tikai cenšas brīdināt mātes par šādu lēmumu sekām Palasiet Bulgakova Meistaru un Margaritu. Par Frīdu un par lakatiņu... Ir XXI gadsimts un abortam nu gan nevajadzētu būt dzimstības ierobežošanas līdzeklim Vai nu iespēju trūkst...
fui
f
A,ko kāro uz svešu mantu- pēc 1940.gada celto Dzemdību namu?
antons
a
labi, ka āpsis ziemu neguļ. pie varas bija mesianistu prezis. Kas traucēja ar izredzētības smaku pievilkušam mesianistam(kristietim) Darīt to mesijas darbu? Tāpēc, ka mesianisms ir liekulības bizness, kas tirgo pecnāves rindu pie neesošas leiputrijas vārtiem paradīzes. Kur skatās patēŗetāju tiesību aizsargi?
kuna
k
Urantijas biedrība 28.februārī ap pl. 11 organizē meditaciju par Latvijas nākotni. Būsim visi tik gudri un piedomasim šai laikā labas domas par mūsu nakotni
kioto
k
Ir nevis jāpiesauc dievi (kādi nu kuram tie ir) katra teikuma galā vai jāatsaucas uz leģendu par Jēzu Kristu, bet gan jāsāk patstāvīgi DOMĀT. Un strādāt. Paši tā sauktie kristieši ir degradējuši ticības jēdzienu, jo, šķiet, domāšana, kas neizslēdz arī baznīcas un Dieva kritiku, šai ļaužu kategorijai ir kļuvusi par grēku. Kad es lasu "Svētos rakstus", man metas šķērmi, redzot visas tās izvirtības un slepkavības, kas tur atainotas. Līdzīga satura laicīgai literatūrai jau sen būtu uzlikts vecuma cenzs.
šķēle
š
Pilnībā piekrītu cienījamiem bīskapiem, kas uzskata, ka valsts vadītājam pirmkārt vajadzētu būt ar kristīgiem uzskatiem, kam skaistums nāk no iekšām un kam ļoti patīk zēni Maskavā.
elektorāts
e
incanti - viens melnsvārcis (nekad nesaukšu citādi starpniekus starp Dievu un cilvēku - kur nu vēl absurdāka nodarbošanās!) pasaka pilnīgi pašsaprotamu lietu garā, nejēdžigi saputrotā tekstā un visi te baigi diskutē... Bet psšaprotamo lietu sarežģīsāna un putrošana, kamēr cilvēkam galva sāk griezties ir melnsvārču darbiņš - lai tiek pie cilvēku maciņiem...
pamela
p
Lasu un neticu savām acīm.!Ko ta nu tā satraukušies svētie tēvi?Nobijušies,ka Astoņkājī var ienākt viens godīgs,ne dinkosīgs,ne melīgs un ne liekulīgs ateists?Pujāt,Kastēns un LPP/LC tiešām bija un ir visi kā viens kā cieta dzelzsbetona ģimenes masa,ne irdena un ļumīga,VAI NE?Svētie tēvi, jūs jau 20 gadus saņemat pirms vēlēšanām no vergiem,kas kļuvuši par ķēniņiem,no NEJĒGĀM,kuri pārmērīgi maizi gan nē,BET PAT ikrus sarijušies ,kad citi badā -- dāsnus pienesumus kulta celtnēm un caur tām arī sev .Kopā Lūgšanas brokastīs pačalojat ,bet diez vai par sausas maizītes ēdājiem.Tagad pie gribēšanas un varēšanas var nofraktēt svēto tēvu kaut slotas kātu iesvētīt. SVĒTIE TĒVI,arī jums vairs tauta NETIC ,tāpat kā valdībai,jo jūs nu ne par simto tūkstošdaļu neesat J.PĀVILA II cienīgi.Politikāņi valsti izmanto savām vajadzībām ,jūs -- Baznicu.Man žēl skatīties kā nosūnojusi,izbadējusies pensionāre savu maizes Ls . met jūsu "dāvanu"podā.POLITIKA NAV !!! JŪSU DARBĪBAS LAUCIŅŠ !!
Neaizmirstiet.
N
Atcerieties,Dievs neļauj apsmieties,par katru ļaunu vārdu, kurš tos sēj ,pats arī ļaunumu nopļaus.Dievs ir radījis pasauli tā ka ,ka darbojas sējas un pļaujas likums,kā labās lietās, tā arī ļaunās lietās. To var arī saukt par cēloņu sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas