Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Maijā Saeimā iekļūtu četras partijas

Jaunākie politisko partiju reitingi rāda, ka turpina samazināties atbalstītāju skaits jaunajām politiskajām partijām - Kalnietei un Štokenbergam, bet pirmo reizi bez priekšvēlēšanu reklāmām 5 procentu barjeru aptaujās ir pārkāpusi LPP/LC, liecina Latvijas faktu jaunākā aptauja.

Ja vēlēšanas notiktu maijā, par Saskaņas centru balsotu - 10,4 procenti, par ZZS - 6 procenti, par TP - 5,5, par LPP/LC - 5,1 procenti. Savukārt pārējās partijas nepārkāptu nepieciešamo slieksni, lai iekļūtu Saeimā, jo par Pilsonisko savienību maijā būtu gatavi balsot - 4,3 procenti, par PCTVL - 3,6 procenti, JL - 3,6, Štokenberga un Pabrika veidoto partiju - 3,5, TB/LNNK - 2,9 procenti, LSDSP - 1,9 procenti. Neizlēmušo skaits ir palielinājies līdz 29 procentiem, bet 19 procenti vēlēšanās nepiedalītos.

LF direktors Aigars Freimanis komentē, ka Sandras Kalnietes (PS) vadītajai Pilsoniskajai savienībai un Aigara Štokenberga topošajai partijai vēl aizvien pietrūkst svaigu ideju, kas iedrošinātu vēlētājus izdarīt izvēli. Pēc viņa teiktā, pārsteidzīgi būtu apgalvot, ka A.Štokenberga panākums bijusi rosība pensiju likuma parakstu vākšanas kampaņas laikā. Potenciālie jauno kreiso vēlētāji daudz uzmanīgāk vērtē jebkuru politiķu aicinājumu kaut ko mainīt, jo bažas zaudēt drošo mazumiņu ir lielākas par ticību pozitīvām pārmaiņām, norāda A.Freimanis.

Atbalsts ir pieaudzis premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) un Ainara Šlesera (LPP/LC) partijai. Pirmo reizi starpvēlēšanu periodā šī partija pilsoņu aptaujā ir spējusi pārvarēt 5% barjeru. Līdz šim šīs partijas popularitātes pieaugums bija saistīts ar vērienīgu vēlēšanu kampaņu dažas nedēļas vai pat dienas līdz vēlēšanām. Nedaudz ir sarucis atbalsts visiem pārējiem valdošajā koalīcijā pārstāvētajiem spēkiem- ZZS,TP un TB/LNNK.

Neizlēmušo skaitu, LF direktors skaidro ar vasaras tuvošanos – tā vēlētājus padara vienaldzīgākus un maijā jau 29,4 procenti pilsoņu savu politisko izvēli atlikuši uz citu laiku.

Partiju reitingus var apskatīt šeit


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas