Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Maisiņš pat sērkociņiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pate
p
Maisiņi ir pusbēda. Meži ir pilni PET pudelēm. Tomēr, kad nesen pabiju Manali, Himalajos, ar celofāna maisiņiem nevienu staigājam nemanīja - to nosaka likums. Tirgotāji saviem suvenīriem bija rūpīgi salīmējuši avīžpapīra tūtiņas, kas, jāatzīst, mājās pārvestas izskatījas vienlīdz oriģināli ar pašu suvenīru. Tomēr šeit ar aizliegumiem vien neko nepanāksi. Kādas, piemēram, ir auto pieturvietas šoseju malās? Kā atkritumu izgāstuves! Konteineru vai nu nav, vai arī tos neviens neizved un apkārtni nesakopj. Kauns. Man tā ir droša zīme, kur NEpiestāt. Atšķirībā, no, piemēram, Lietuvas vai Vācijas, kur šādās vietās ceļinieki mēdz pat pusdienot.
????
?
Nez kāpēc neviens nepiemin čipsu un saldējumu iesaiņojumu folijas, kas mirdz mūsu ceļmalās...
un vēl
u
pirksim apavus atsevišķi, bet apavu kastīti atsevišķi, drēbes tāpat, ledusskapjus, mēbeles līdzīgi, ķiršus bērsim kabatās, kartupeļus biksēs un ābolus aiz krekla (kā bērnu dienās). Galu galā pārdošanas kultūra ir veikalu ziņā, savukārt maisiņu tālākais liktenis ir mūsu, pircēju ziņā. Ne jau tikai nu vienīgi maisiņi ir tie, kas īpaši pavasaros izdaiļo mūsu apkārtni, pietiek ar pudelēm, vecām riepām, akumulatoriem, bērnu ratiņiem, mēbeļu un drēbju gabaliem, būvgružu kravām un vēl daudz ko citu, ko ap sevi atstāj, iespējams, tie, kas pilsētā spļauj, met izsmēķus, nesavāc suņu ekskrementus, tie, kas ap savām mājām vai uz saviem balkoniem ierīkojuši izgāztuvi, tie, kuri nezin kas ir vārds "atvainojiet", kuram neienāk prātā palaist pa priekšu sievieti vai vecu cilvēku, un kurš, savukārt, izmantojis iespēju iespēju ieiet pa priekšu, nepateiks "paldies". Problēma nav maisiņi, problēma ir izteikti zemais kultūras līmenis.
ww-5
w
Rokas nost no plastmasas maisiņiem! Kā teiktu Šlesers, tad vajag atlaist Vides ministru R. Vējoni un ielikt kādu .... vai labāk vispār nelikt, likvidēt ministriju un ietaupīt nodokļu maksātāju naudu. Ja Vides ministrijai nepatīk, lai VidM darbinieki neņem plastmasas maisiņus, izplata apmaksātas reklāmas TV, radio un avīzēs par to kaitīgumu, izvieto vides reklāmu, rīko diskusijas u.t.t. Bet šītās čekas metodes, mēs tomēr dzīvojam liberālā valstī, vimaz man tā gribētos ticēt, Zaļie valdībā nekad nav bijusi laba ideja...Ceru, Rimi un Maxima lobisti apskaidros šo un to Saeimas deputātiem.
mass
m
Nelda gan nedod maisiņus - vienkārši pasaka, ka maisiņš maksā 3 santīmus. Ja ļoti stirpi vajag, tad paķeru, taču lielākoties ceņšos izmantot auduma somu.
VpooX
V
Katrai papīra kafijas glāzītei pa plastmasas vāciņam – ko nu? SKY'jā kādreiz bija papīra maisiņi ar rokturīšiem, tagad tūtas - no "ļļļļoti ērti". Nezkādai mērkaķa veiklībai jābūt, lai ar to visu klēpī aizenterētu līdz mašīnai?
man ir saliekams auduma maisi
m
tad, kad visos veikalos maisiņi būs jāpērk, likumā, lūdzu, ierakstiet, ka tiem virsū nedrīkstēs drukāt veikalu logotipus. citādi pircēji paši vēl maksās par veikala reklāmu. jau tagad par lielako reklāmas laukumu, ar kādu no Rimi vai Maxima iziet pircējs, viņam jāsamaksā tie 5-12 san., he, he
AD
A
Ākstīšanās. Šai ministrijai vienkārši nav ko darīt. Vēl viens iegrābiens pircēja maciņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas