Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Maizītim prognozē izredzes vadīt SAB

Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pēc frakcijas atklātās tikšanās ar Satversmes aizsardzības biroja direktora amata kandidātu Jāni Maizīti trešdien prognozēja viņam labas izredzes šo posteni ieņemt.

Var secināt, ka kandidāts varētu saņemt arī opozīcijā esošās ZZS deputātu daļas atbalstu, kuru jau solījusi premjera pārstāvētā Vienotība, kā arī Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK. Visticamāk, šo atbalstu sniegs arī Reformu partija, kura vēl plāno tikties ar J. Maizīti.

"Intrigu vērpšana ap šo svarīgo dienestu nebūtu vēlama. Mēs esam NATO un Eiropas Savienības dalībvalsts, un partneri sagaida politisko stabilitāti un prognozējamu Satversmes aizsardzības biroja darbību," stāstīja A. Brigmanis, paužot personīgo viedokli. Uz vaicāto, kāpēc viņš runā gluži kā premjera partijas pārstāvis, ja vēl pirms dažiem gadiem ZZS bija pret J. Maizīti, ZZS frakcijas priekšsēdis atbildēja: "Šodien esam opozīcijā, rīt jau būsim valdībā, bet mēs apzināmies atbildību pret valsti." Savulaik ZZS bijusi pret J. Maizīša apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā uz trešo pilnvaru termiņu, jo uzskatījusi, ka katrai amatpersonai vajadzētu strādāt ne ilgāk kā divus pilnvaru termiņus.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Nacionālās drošības padomes vēstuli, kurā lūgts Valsts prezidenta padomnieku J. Maizīti apstiprināt SAB direktora amatā. Nākamajā nedēļā šo priekšlikumu izskatīs Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK), kas jau 14. martā varētu aicināt Saeimu balsot par J. Maizīti, informēja NDK priekšsēža vietnieks Dzintars Zaķis (Vienotība). Jānis Kažociņš kļuva par SAB direktoru 2003. gada maijā Einara Repšes (toreiz - Jaunais laiks) valdības laikā. Viņam SAB direktora amats bijis uzticēts divus pilnvaru termiņus, bet trešo reizi uz to J. Kažociņš pretendēt nevēlas, par ko jau laikus bija informējis sabiedrību un politiķus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas