Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Maklakovs šokā par izmeklēšanas rezultātiem Jūras spēkos

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs ir šokēts par sākotnējiem rezultātiem pārbaudēm Jūras spēkos pēc karavīru dubultslepkavības un sola, ka militārpersonas saņems sodu par pieļautajiem pārkāpumiem.

Maklakovs aģentūrai BNS teica, ka tiešie komandieri pēc pārbaudēm noteikti cietīšot, tas esot nepārprotami. "Būs nopietni, un sodītie būs," sacīja Maklakovs, pagaidām gan nevēloties steigties ar paziņojumiem, kādi tieši disciplinārsodi tiks piemēroti.

Lai arī pārbaudes Jūras spēkos (JS) joprojām turpinās, sākotnējie rezultāti Maklakovu ir šokējuši. "Ja tādas lietas mums būtu zināms, tad nepārprotami mēs kaut ko darītu, lai tās novērstu," teica armijas komandieris.

Pārbaudēs noteikti vērtēs vienības komandieru atbildību, taču Maklakovs izvairīgi atbildēja, vai vērtēs arī JS komandiera Aleksandra Pavloviča atbildību. "Nu es tik augstu varbūt neeju, jo tur ir kuģis, flotile un ļoti daudz starpposmu, kas aiziet līdz JS komandierim. Es vēl visus faktus neesmu paguvis apkopot, un man ir diezgan grūti spriest," viņš atzina.

Iespējams, ka pēc pārkāpumu atklāšanas Jūras spēkos gaidāmas kādas reformas un tās jau esot apspriestas kontekstā ar armijas vienību štābu apvienošanu, tostarp štābus apvienos arī Jūras spēkos.

Jau ziņots, ka pēc nedēļas nogalē notikušās karavīru dubultslepkavības NBS komandieris uzdevis veikt ieroču pārbaudes uz visiem Jūras spēku kuģiem.

Pēc Maklakova pavēles uz izmeklēšanas laiku aizturēts kuģis "Zibens", uz kura dienēja viens no slepkavības upuriem un iespējamais slepkava.

Kuģis atrodas ostā, lai operatīvi nodrošinātu aizsardzības ministra ierosināto apkalpes rīcībā esošā bruņojuma, munīcijas un ekipējuma pārbaudi. Līdzīgas pārbaudes notiekot arī uz pārējiem JS kuģiem, taču tie nav aizturēti. Paralēli NBS veic disciplinārpārbaudi.

Slepkavībā aizdomās turētais "Zibenī" dienošais iekārtu operators Vadims Semaško ir atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.

Vēstīts arī, ka sestdienas rītā Jelgavas rajona Zaļenieku pagastā apvidus automašīnā atrasti divu vīriešu līķi ar šautām brūcēm galvā. Abi vīrieši bijuši aptuveni 30 gadu veci. Viens nogalinātais dienējis Jūras spēkos, bet otrs pirms mēneša atvaļinājies no Gaisa spēkiem.

Iespējamais slepkavības iemesls - azartspēļu parādu atgūšana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas