Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Maldi un ilūzijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Domāju, ka autora uzskaitītie principi ir svarīgāki nekā jebkad agrāk, jo moderno tehnoloģiju laikmets nav nekādas Termopilas, kad pietika ar cilvēka spēku.
Statistiķis
S
Ir vēl viena vēstures pieredze - visas impērijas sabrūk un, jo tuvāk mūsdienām, jo sabrukšanasprocess notiek ātrāk. Liekas, ka piemērus jau zin visi. Kā raksta autors šādā aspektā vērtētu Krievijas politiku?
tautvidis
t
Visi 3 punkti ir pareizi, tikai ņemsim vērā, ka Krievija augusta iebrukumam gatavojās jau no pavasara, un gruzīni varēja darīt da jebko, vienalga Krievija atrastu (radītu, veidotu, provocētu utt.) iemeslu, lai šajās dienās iebruktu Gruzijā.
Ilmārs > AV
I
Tā brāļošanās... Varbūt, ka tā ir tikai mana iedoma, bet Francija kādreiz un Vācija ne tik sen ir ļoti stipri karojušas ar Krieviju. Varbūt tur izpaužas kaut kāda vainas apziņa par to. Saka jau - kas mīlējas, tas ķīvējas. Varbūt, ka ir arī otrādi.
AV
A
Visumā jāpiekrīt autoram. Gruzijas prezidents laikam bija iedomājies, ka Krieviju vada nevis "vanags" Putins, bet gan jaunievēlētais Medvedevs. Ilūzijas... Nekas nav mainījies šai "karaļvalstī"! Tomēr domāju, ka zaudētāja būs arī Krievija - vismaz es tā ceru. Tāpēc mazajām vai nosacīti mazajām valstīm jāapvienojas pretspara izrādīšanai - Baltijas valstis un Polija, "izbaudījušas" padomju "labumus", reaģēja adekvāti un bez vilcināšanās /prezidentu līmenī/. Diemžēl pasaules lielvalstis, dzīvojot gadiem ilgā labklājībā, uz ātru rīcību jau kuro reizi nav spējīgas - atceramies kaut vai slaktiņus Āfrikā. Es tiešām brīnos par lielvalstu politisko tuvredzību un, piemēram, Vācijas un Francijas brāļošanos ar Krieviju. Visu cieņu Lielbritānijai par daudz maz stingro nostāju.
Ilmārs
I
Ir jau tā, ka vispārzināmas patiesības nenostrādā ar 100% garantiju. Piemēram, kauja pie Termopilām, kad spartiešu saujiņa pieveica persiešu armiju, apmēram 1000 spāņu lielais karaspēks, kas iekaroja Acteku impēriju. Taču tad vienmēr ir kāds faktors, kas palīdzēja: spartieši cīnījās aizā, spāņiem palīdzēja acteku apspiesto tautu karaspēki, somi bija karam sagatavojušies un palīgā nāca arī ziema. Gruzija karam izrādījās absolūti negatava. Un, vispār, atsevišķas cilvēku grupas vai cilvēki var idejas vārdā doties nāvē (atceramies Brestas cietokšņa aizstāvjus), taču valstvīriem jābūt reālistiem. Somi bija droši, ka izturēs, jo Sarkanā armija 37. gadā bija zaudējusi savus labākos karavadoņus.
maxis
m
Somija 1939.-1944. ignorēja vispārzināmās patiesības un tikai pateicoties šo "patiesību" ignorēšanai krieviem neizdevās viņus okupēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas