Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mātei, kuras zīdainis nonācis komā, atņem aprūpes tiesības

Divus mēnešus vecā puisīša, kurš ar smagām galvas un muguras traumām naktī uz svētdienu nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, stāvoklis ir stabils, bet joprojām smags, _Dienu _informēja slimnīcā. Viņš joprojām ir bezsamaņā un atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

Policija otrdien nopratinājusi zīdaiņa māti. Viņa stāstījusi, ka zēns viņai izkritis no rokām barošanas laikā, otrdien Dienai sacīja Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Tādējādi par notikušo zīdaiņa tēvam, mātei un vecmāmiņai katram ir atšķirīgas versijas. Nedaudz vairāk kā 20 gadus sasniegušais tēvs policijai sacījis, ka bērna māte mazuli viņam uzticējusi pieskatīt. Vārot bērnam putru, viņam zīdainis izkritis no rokām. Savukārt LNT Degpunktam vecmāmiņa stāstīja, ka bērns guvis traumas laikā, kad vīrietis vēlējies bērnu nomazgāt un puisītis viņam izkritis no rokām.

Aģentūra LETA ziņo, ka bāriņtiesa otrdien nolēmusi atņemt bērna aprūpes tiesības mātei, bet tēva pēc dokumentiem smagi cietušajam puisītim nav.

Mātei janvārī atņemtas aprūpes tiesības arī uz pirmo bērnu, aģentūru LETA informēja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks Aivars Krasnogolovs. Aprūpes tiesības atņemtas arī bērna tēvam. Tiesības uz bērnu atņemtas antisanitāro dzīvošanas apstākļu dēļ. Šis bērns patlaban dzīvo bērnunamā.

"Šodien apsekojām gan dzīves vietu, kur tagad ir deklarēta māte, gan to, kur pirms tam dzīvoja un kura ir arī faktiskā dzīves vieta. Abās dzīves vietās secinājām, ka dzīves apstākļi nav atbilstoši bērna attīstībai un augšanai. Antisanitāri apstākļi ir abās vietās - vienā nav elektrības, nav gultiņas," aģentūrai LETA stāstīja A.Krasnogolovs.

Policija pagaidām atturas skaidri pateikt, kā divus mēnešus vecais bērns ieguvis tik smagas traumas.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas