Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mazos valsts uzņēmumos vadītājs varēs saņemt Ls 1247, lielajos - Ls 2835 mēnesī

Mazo valsts uzņēmumu vadītāji atlīdzībā mēnesī nevarēs saņemt vairāk par 1247 latiem, savukārt īpaši lielo uzņēmumu valdes priekšsēdētāju atlīdzība nevarēs pārsniegt 2835 latus, otrdien lēma valdība, atbalstot Finanšu ministrijas (FM) sagatavotus noteikumus par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļu atlīdzību, pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību.

Saeima 12.martā pieņēma grozījumus likumā par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām, paredzot, ka valdes locekļu atlīdzības noteikšanā tiek izmantots statistiķu aprēķinātais sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada mēneša vidējās darba samaksas apmērs, kas pērn bija 567 lati, piemērojot koeficientu, kas nav lielāks par 5. Valdība noteica konkrētāku atlīdzības apmēru atkarībā no uzņēmuma lieluma.Valdība nolēma, ka mazo valsts uzņēmumu valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzības noteikšanai būs jāpiemēro koeficients, kas nav lielāks par 2,2. Līdz šim mazu kapitālsabiedrību priekšsēdētāja atlīdzības maksimālais apmērs bija 1500 lati, savukārt atbilstoši jaunajiem noteikumiem šogad tas nebūs lielāka par 1247 latiem, tādējādi samazinājums sasniegs 17%, aplēsusi FM.Vidējas kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāja atlīdzībai tiks piemērots koeficients, kas nav lielāks par 3,6. Līdz šim maksimums bija 3000 lati, bet turpmāk valdes priekšsēdētāja atlīdzība nedrīkstēs būt lielāka par 2041 latu, tādējādi samazinājums ir 32%.Lielas kapitālsabiedrības priekšsēdētāja atlīdzībai tiks piemērots koeficients, kas nepārsniedz 4,6. Līdz šim maksimālā atlīdzība šādās kapitālsabiedrībās valdes priekšsēdētājam bija 4500 lati, bet atbilstoši jaunajiem noteikumiem šogad tā nevarēs būt lielāka par 2608 latiem, tādējādi atlīdzības samazinājums ir 42%.Savukārt īpaši lielas kapitālsabiedrības vadītāja atlīdzībai tiks piemērots koeficients, kas nav lielāks par 5, tādējādi maksimāli pieļaujamais atlīdzības apmērs būs 2835 lati 6000 latu vietā un samazinājums sasniegs 53%. Valdes locekļiem atlīdzību varēs noteikt līdz 90% no valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzības.

Savukārt pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja un pašvaldības atbildīgā darbinieka, izņemot gadījumus, kad kapitāla daļu turētāja pārstāvis un atbildīgais darbinieks pienākumus pilda savu amata pienākumu ietvaros un atlīdzību par šo pienākumu pildīšanu saņem attiecīgajam amatam noteiktās mēnešalgas ietvaros, mēneša atlīdzība tiks samazināta par 20%, salīdzinot ar iepriekš spēkā esošo, norāda FM.

Jaunie noteikumi būs spēkā līdz brīdim, kad stāsies spēkā nosacījumi par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atlīdzības sistēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Maza kapitālsabiedrība: bilances kopsumma nav lielāka par trīs miljoniem latu, neto apgrozījums - par četriem miljoniem latu un vidējais darbinieku skaits – par 49 darbiniekiem.

Vidēja kapitālsabiedrība: bilances kopsumma 3-15 miljoni latu, neto apgrozījums - 4-23 miljoni latu, vidējais darbinieku skaits - 50-249.

Liela kapitālsabiedrība: bilances kopsumma 15-24 miljoni latu, neto apgrozījums - 23-40 miljoni latu, vidējais darbinieku skaits - 250-499.

Īpaši liela kapitālsabiedrība: bilances kopsumma virs 24 miljoniem latu, neto apgrozījums - virs 40 miljoniem latu, darbinieku skaits - virs 500.

Avots: FM

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Ierobežos valsts un pašvaldību meitasuzņēmumu valdes locekļu algas

Aiziet arī Dripe, viņam un Maršānam kompensācija divu algu apmērā

Valsts uzņēmumu valdēs algu tomēr ierobežos; Magonis nesteidz ar atlūgumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas