Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mēgina piekukuļot žurnālistu, kas pēta ES naudas izmantošanu

Raidījuma _Nekā personīga _žurnālists saņēmis kukuļa piedāvājumu par sižeta nerādīšanu. Žurnālists pētīja divus uzņēmēju iesniegtos pieteikumus, lai saņemtu Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu projektu īstenošanai.

Kombuļu pagastā Krāslavas rajonā plānots realizēt projektu – iegādāties lāzertehniku. Projekts saņēmis apstiprinājumu no Latvijas investīciju un attīstības aģentūras. Iepirkums par lāzera tehnikas iegādi noslēdzies februārī, projekts jārealizē līdz maijam. Taču pagaidām nekas neliecinot, ka saistības tiks pildītas, uzsvēra Nekā personīga. Projekta kopējā summa ir aptuveni 182 000 latu, no kuriem 70 000 - ES nauda. Tā ir maksimālā summa, kuru uzņēmums var saņemt no ES. Projektu iecerējis realizēt SIA DAUTVEST. Apjoma ziņā līdzīgu projektu plāno īstenot arī Daugavpils rajona Indras pagastā, kur SIA BALTIK SOLO plāno pirkt profesionālu apskaņošanas tehniku. Projekta kopējās izmaksas 195 000 latu, no kuriem uzņēmums atpakaļ saņemtu 70 000.

Raidījumam neizdevās atrast pašus projektu īstenotājus. Uzņēmumu reģistrā norādītās adreses Rīgā bijušas tikai uz papīra. Abi uzņēmumi gandrīz vienlaicīgi izveidoti neilgi pirms projektu iesniegšanas pērnā gada sākumā. Dibinātājs, abos gadījumos - kāda jauna sieviete, izpētījis raidījums. Pēc tam uzņēmumi pāriet kādas citas personas īpašumā.

Andris Ozols LIAA direktors raidījumam pauda viedokli, ka naudu šie projekti tomēr nedabūs, taču „mums nebija pamata neapstiprināt šos projektus.”

Nākamajā dienā pēc filmēšanas Kombuļos un Indrā ar Nekā personīga sazinājās kāds cilvēks. Par sižeta nerādīšanu viņš piedāvāja 5 tūkstošus. Nekā personīga vērsās policijā, taču uz tikšanos cilvēks neesot atnācis. Raidījums noskaidrojis, ka šis cilvēks ir Arvis Auziņš, Ogres novadā pazīstams uzņēmējs un domnieks, Zaļo un zemnieku savienības biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas