Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Meklēs visiem pieņemamu priekšsēdi

Nesagaidījušas stingrāku prezidenta pozīciju, partijas meklē citus risinājumus saistībā ar izmeklēšanas komisiju.

Uzteicot ministru labo sadarbību valdībā, premjers Māris Kučinskis (ZZS) piektdien neslēpa sarūgtinājumu par notiekošo ap parlamentārās izmeklēšanas komisiju, kurai būs jāvērtē "oligarhu lietas" sarunas. Sabiedrības asā reakcija uz tajās pieminētās Ingunas Sudrabas (NSL) ievēlēšanu par komisijas priekšsēdi mazinot uzticību politiķiem, kas valdībai, veicot smagas reformas, tagad ļoti vajadzīga. "Komisija ir beigusi savu darbu, to neuzsākusi," atzina Kučinskis. Viņš aicinās partijas vienoties par visiem pieņemamu komisijas priekšsēdi.

Izmeklēšanas komisijā ir viens deputāts no katras frakcijas — Andrejs Judins (Vienotība), Ritvars Jansons (NA), Ainārs Mežulis (ZZS), Mārtiņš Šics (LRA), Sudraba un Igors Pimenovs (Saskaņa). Jansons par priekšsēdi izvirzīja Judinu, kuru ZZS neatbalstīja. Sudrabu ievēlēja arī ar Mežuļa un Šica balsīm. Žurnālā Ir publicētajās "oligarhu lietas" sarunās Sudraba ir minēta kā iespējamā premjere, "par kuru nolemts Maskavā".

Varbūt Kučinskis kolēģiem ir pateicis vēl kaut ko, jo brīvdienās ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis vairs neko sliktu par Judinu neteica, "jo mēs vienojāmies cits citu cienīt". Premjera iniciatīvu meklēt visiem pieņemamu komisijas vadītāju Brigmanis atbalsta, taču aicina pie šī galda nosēdināt arī opozīciju, jo pretējā gadījumā komisijā balsis sadalīsies uz pusēm. Brigmanis arī mudina pagaidīt drošības iestāžu atzinumu, vai Sudraba vispār var saņemt pielaidi valsts noslēpumam. Komisijā var strādāt deputāti arī bez tās, parakstoties par ziņu neizpaušanu, taču vadītāja darbs bez pielaides varētu būt apgrūtināts. Kučinskis iepriekš uz izmeklēšanas komisiju lika lielas cerības, bet Brigmanis jau no sākuma bija skeptisks. Viņaprāt, tā varot kļūt par politisko tribīni dažām partijām pirms Saeimas vēlēšanām.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 31.jūlija laikrakstā Diena!

Top komentāri

Sābrs Ontūns
S
"Brigmanis arī mudina pagaidīt drošības iestāžu atzinumu, vai Sudraba vispār var saņemt pielaidi valsts noslēpumam." Vai tad, ka vēlēja neviens to deputāts nezināja. Runā, ka Seržants nebijis ar mieru balsot par Sudrabu, tāpēc viņu noņēmuši no trases. Brigmaņa mudinājumu var komentēt, ka spēlēt idiotšovu un novilcināt pašsaprotamu un valsts attīstībai svarīgu lēmumu pieņemšanu Latvijas t.s. augstākajās aprindās ir cieņā. Īsta piektā kolona!
a13
a
To, ka tāda Rīdzenes sarunu parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja neder noskaidroja neformālā sapulcē Rīdzenē vai kur citur?
Ādams
Ā
kā būs ar tiem grašiem kurus iesmērēja jūdam ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas