Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mērs var krist arī Limbažos

Izsakot neuzticību Limbažu novada domes priekšsēdētājam Didzim Zemmeram (ZZS), šī priekšlikuma iniciatori cer apvienot visus domē ievēlētos deputātus un strādāt kopā. Par jauno pašvaldības vadītāju ceturtdien domes sēdē plānots izvirzīt Olimpiskā centra Limbaži valdes locekli Māri Beļaunieku, kurš ir ievēlēts no Vienotības.

Ierosinājums mainīt domes vadību Zemmeram ir negaidīts, bet "tā jau politikā notiek, man tas ir smags jautājums, jo domāju, ka esmu ar cilvēkiem sapraties".Jūlijā paies gads kopš 2013.gada jūnijā ievēlēto jauno domju sanākšanas. Šajā laikā neuzticība jau ir izteikta trim pašvaldību vadītājiem Ādažu, Ogres un Līgatnes novados, kuros mainījusies vadība. Rucavas un Riebiņu novadu domēs izmaiņas notikušas citu iemeslu dēļ.Limbažu novada domē ir 15 deputātu. Pēc pašvaldību vēlēšanām pērnajā vasarā koalīciju izveidoja Zaļo un Zemnieku savienība, kurai ir četri deputāti, Reformu partija ar diviem mandātiem un Vidzemes partija, kurai arī ir divi deputāti. Viens mandāts domē ir no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK ievēlētajam neatkarīgajam deputātam. Neuzticību domes priekšsēdētājam ir izteikuši četri no Vienotības ievēlētie deputāti un divi Reģionu alianses domnieki, kas bija atstāti opozīcijā, kā arī līdzšinējie mēra sabiedrotie no Reformu partijas.Ja sākotnēji varētu šķist, ka pārmaiņas saistītas ar Vienotības un Reformu partijas tuvināšanos lielajā politikā, tad tā tas tomēr nav. Beļaunieks vairs nav Vienotības biedrs. Šīs partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars par izmaiņām Limbažu novadā neko nezināja. "Tās varētu būt lokālās intrigas, kādas ir iespējamas pašvaldībās, kurās nav stipras varas - spēcīga līdera un viņa komandas," teica Kampars. Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 29.maija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas