Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Milosiešus atceroties

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Antons
A
Izcili naivi. Bet gan jau, ka parakājoties riņķī apkārt vēl var atrast kādu, ar kuru baltieši varētu apvienoties divpalātu valstī - he-he
Apache
A
Rakstiņš jau jauks, bet šajā situācijā, kur lielie aprij mazos, netiek izskatīti veidi, kā mazie var audzēt spēku un sekojoši iegūt vienlīdzīgākas tiesības ar stiprajiem. Pie esošās situācijas, kad stiprie kļūst vēl stiprāki (Krievija), šādu alternatīvu trūkums norāda vai nu uz samierināšanos, ka tādas mazas valstis kā EE agri vai vēlu aprīs, vai arī paļaušanos uz veiksim attiecībās ar citiem stiprajiem (ASV) un cerēt uz to aizsardzību. Tas ir, būt par ASV, vai mazticamāk, par ES drošības patērētājiem. Ir jāsaprot, ka par drošību vienmēr kāds maksā un tik ilgi kamēr citi to var atļauties un to dara mūsu vietā, mēs nebūsim situācijas kontrolētāji. Ir beidzot jāatmet mūsu mazo valstu provinciālisms un nacionālais naivisms. Izdzīvo lielākie un stiprākie un mēs tādi neesam, izeja var būt tikai un vienīgi federālas valsts izveidē, kur apvienojas Baltijas valstis un Polija. Valstij ir jābūt divpalātu un prezidentālai. Es saprotu, ka daudzu cilvēku prāti tam vēl nav gatavi pat ideju līmenī, uzskatot to par neizpildāmu un varbūt pat nevēlamu uzdevumu, tomēr, ja no šī uzdevuma izpildes ir atkarīga mūsu valsts eksistence, vai arī tad šis uzdevums ir neizpildāms....? Atēnieši viegli tika galā ar vienu Milosu, bet vai viņi tikpat viegli spētu tikt galā ar 100 Milosām? P.s. Lūdzu bez apelācijām pie NATO un ES un citiem viedojumiem drošibas jomā, domāju, ka pat Ilves šīm organizācijām uzticas tīri plakātiski.
piekasīgs
p
Kas tie, sasodīts, par milosiešiem no Milosas salas? Vai tik nebūs tie paši mēlieši no Mēlas salas? No tās salas, kas netālu no Paras un Naksas? Galu galā pastāv nostabilizējusies grieķu īpašvārdu atveides sistēma.
Randy>Eesti poisam
R
Varu papildinaat - ne jau tikai igaunji skatiijaas uz VVF ar greizsirdiibu. Pie mums Bavaarijaa tajaa laikaa bija tieshaam uzjautrinoshi klausiities vaacu nesapratnee un tieshaam skaudiibaa, kaa Latvija kaut ko taadu var dabuut gatavu.
nujā
n
no tavas mutes dieva ausī. ceru,ka tev ir taisnība.
Eesti poss
E
Vēl pavisam nesen Rīteļa laikos igauņi greizsirdīgi (NB! un nevis skaudīgi) skatījās uz VVF, kāpēc gan viņiem nevarētu būt tāda prezidente. Bet ja nu viņiem drīz vien varēja nākt vietā cits, Meri kalibra prezidents, tad skat, arī latviešiem nav ko sūroties, jo nāks otra, vēl gudrāka par pirmo.
Žuks
Ž
Šis analītiskais raksts ir arī stāsts par Latviju, kur trīs paspāsludināti un augstprātīgi oligarki maldās kā Buridana ēzelis starp trīs siena čupām un mūsu partijas raustās tiem līdzi. Bez noteiktības, bet ar n-tajāmuz papīra uzliktajām vīzijām un stratēģijām mēs patiesībā mīcamies uz vietas un neredzam to, ko redz un kur virzās mūsu kaimiņi - igauņi un arī lietuvieši.
AD
A
Fantastiski! Neatceros, kad esmu dabūjis kaut ko tādu lasīt!
K2
K
Visu cieņu. Lasu un apskaužu lietuviešus, fui, igauņus.
kakadu
k
ēēē, tas par latviju? "Piemēram, būt neitrālai, "pragmatiskai" mazai valstij, kā to vienmēr vēlējušās zināmas uzņēmēju aprindas, un kas kulminē labākajā gadījumā ar pusneatkarību un nordstrīmismu, bet sliktākajā gadījumā ar "viss pārdošanai" valsts filosofiju. Jeb ar valsti, kas ir radīta nevis savu pilsoņu aizsargāšanai un uzplaukumam, bet kalpo par naudas pelnīšanas līdzekli daļai cilvēku. Vai arī pārvērsties par ksenofobisku, nacionālistisku un tādēļ izolētu, autarķisku, pusautoritāru valsti, kur nozīme ir varai, tās iegūšanai, saglabāšanai kopā ar no tā izrietošiem ekonomiskiem labumiem, kā tas jau ir noticis lielā daļā postpadomju pasaules. Vai vienkārši kļūt par korumpētu postkomunisma valsti, kur nozīme ir maksāšanai, nevis tiesībām un likumam. "
Reinis
R
Raksts ir vienlaikus atbilde Somijai par Igaunijas ārpolitikas Gruzijas jautājumā kritiku un vienlaikus arī bezkompromisu principialitātes noraidījums. Slēptā doma - mēs jau gribētu būt tikpat pragmatiski kā somi, bet mūsu vēsturiskā situācija pieprasa citādu rīcību. Tomēr nepiekrītu, ka Ilvess būtu pateicis kaut ko jaunu vai pasaules līmeņa. Tā vairāk ir zīmēšanās ar gudriem citātiem, aiz kuras ir paslēpta vienkārša un pašsaprotama doma.
Laimonis
L
Paldies "Dienai" par tik saturīgas analīzes publicēšanu! Tā nāk no Igaunijas tā vienkāršā iemesla dēļ, ka Latvijā manuprāt nav neviena tik gudra iespējamā autora, kurš spētu ko līdzīgu uzrakstīt!
diagnoze
d
"...bet sliktākajā gadījumā ar "viss pārdošanai" valsts filosofiju. Jeb ar valsti, kas ir radīta nevis savu pilsoņu aizsargāšanai un uzplaukumam, bet kalpo par naudas pelnīšanas līdzekli daļai cilvēku." Šlesers - kurš gan cits!
zane
z
pamatigi un izsverti uzraktits ! Ilvess tomer ir pasaules limena lideris ! Latvija neesmu lasijusi nevienu sadu analizi par musu haotisko arpolitiku

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas