Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Minimālo pensiju otrā puse

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Uldis Šteins
U
Minimālo pensiju otra puse ir maksimālās "pensijas" partiju treknajās barotavās! Piemēram, vienpadsmit partiju pilnvarniekiem Latvijas pastā par pasta novešanu līdz faktiskam bankrotam!
pensionāre
p
Labklājības ministrijai,kā jau rāda pats nosaukums,vajadzētu rosināt arī pievienotās vērtibas no- dokļa 18% likmes samazināšanu vismaz pašiem nepieciešamākajiem pārtikas produktiem,kas pašlaik Latvijā tiek pielīdzināti luksusprecēm un aplikti ar nodokļa standartlikmi. Latvijā,tapat kā praktiski visās pasaules valstīs,kurās iekasē pievienotās vērtības nodokli,vajadzētu ieviest diferencetas nodokļa likmes: samazinātas pārtikas produktiem un pirmās nepieciešamības precēm,paaugstinātas-luksu sprecēm un pakalpojumiem!
Kārlis
K
Sociālā budžeta uzkrājums izdevumu pieaugumam nākotnē,ņemot vērā strauji augošo inflāciju, varētu nest arī no 70 līdz pat 150 miljonus latu lielus zaudējumus!
Daina
D
Mazāki izdevumi pensiju palielināšanai tagad,nozimē lielākus izdevumus nākotnē,kad visa nive- lēto pensiju masa bus jāpalielina vienlaikus,sekojot iztikas minimuma pieaugumam!
Daiga
D
Vai atlicinasim naudu nākamajiem pensionāriem-partiju pilnvarniekiem-kolekcionāriem ?
Irish Pensions Law in Latvia!
I
The pensions framework in Ireland is one of most advanced in the World!
Andrejs
A
Īrijā pensionāriem par brīvu ir autobusi un vilcieni.Portugālē ir Ziemassvētku piemaksa un četr- padsmitā pensija.Vairākās Eiropas valstīs pensijas tiek paaugstinatas,ja pensionāra apgādībā ir dzīvesbiedrs vai nepilngadīgs bērns.Īrijā,kur minimālā pensija ir 216 lati,ja pensionārs paliek viens,vinam papildus piemaksā 15 latus mēnesī.Grieķijā atraitnēm pie pensijas piemaksā 33 latus menesī.Zviedrijā ir noteikta municipālā mājsaimniecības piemaksa pie pensijas 80% ap- mērā.Somijā ir iedibinata piemaksa par nespēju.Itālijā ir piemaksas tiem pensionāriem,kuriem nav iekrājumu.ES dalībvalstīs pensionāriem ar 35-40 gadu darba stāžu aprēķinātās pensijas sasniedz 60 līdz 80% no darba algas.Beļģijā minimālā pensija ir 600 lati mēnesī un no šīs mi- nimālās pensijas nodokļus neatvelk.
Arvis
A
Es gan tā kā esmu lasījis un sapratis, ka vecuma pensijas maksā no speciālā pensiju budžeta, kurā ieskaita 20 % no algas, pārējie sociālie nodokļi iet uzskaitītajām citām sociālajām grupām un vajadzībām. Tā ka šai rakstā kaut kas tiek jaukts kopā.
pensionārs
p
Nav nekādas sūkstīšanās par līdzekļu trūkumu tad,kad tiek maksātas piemaksas pēc darba līgu- miem ministrijās(kā to konstatējusi Valsts kontrole,pat darbiniekiem esot atvaļinājumā vai par ama- ta pamatuzdevumu pildīšanu);milzīgās prēmijas ministriju ierēdņiem,neatkarīgi no padarītā darba.
pensionārs
p
Kādēļ Latvijā nevarētu ieviest Īrijas pensiju likumu,kas tiek uzskatīts par pašu progresīvāko pa- saulē?
Olga
O
Sakarā ar Lisabonas līgumu: Kad Latvijā sagaidīsim Lisabonas(Portugāles) 13.pensiju,bezmak-sas sabiedrisko transportu visiem pensionāriem,6% PVN bāzes pārtikas produktiem?
Jānis
J
Cik gadus vēl vilcināta tiks iztikas minimuma pārskatīšana?
xperts
x
Raksta minētais izejas punkts ir:progresīvā ienākuma nodokļa atjaunošana un partiju trekno barot- ņu likvidēšana! Ne jau pensionāri,bet neskaitāmie partiju pilnvarnieki būs tie,kas sagraus pensiju sistēmu,tiklīdz dosies pensijā!
Kaspers
K
Pensiju apgriešana līdz 1996. gadam strādājošiem ir neglīta. Šie cilvēki to nebija pelnījuši. Tāpat neglīti ir aplikt pensijas ar ienākuma nodokli. Varas vīriem, šķiet, nospļauties par glītumu, bet beigu beigās tomēr var gadīties, ka varai bez tautas atbalsta neiztikt. Tautai nebūt nav nesvarīgi kā izskatījusies vara. Tauta redz varu galvenokārt kopskatā un mūsu varas kopskats ir kroplīgs.
saulstarīte
s
Es atbalstu! Mana mamma arī ir pelnījusi normālu pensiju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas