Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ministri atbalsta daļēju partiju finansēšanu no valsts budžeta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
edy
e
Šitam piekristu tikai tad ja būtu no 5% un ja viņi uzrādītu skaidri kur katrs santīms iztērēts, lūk !
nja
n
Ceru, ka politiķiem tomēr būs politiskā griba mainīt esošo partiju finansēšanas sistēmu. Pat ja valsts finansējumam nebūs tūlītējas ietekmes, partijām ilgtermiņā tas tomēr varētu būt atspaids no dažu naudasmaisu ietekemes. Un galu galā jautājums prespektī'vā ir - kas būs nākamais KNAB vadītājs, un kurš kontrolēs politisko partiju finanses.
Pēteris
P
Sabiedrībai visdārgāk izmaksā esošā sistēma, kad partijām tiek maksāts ļaujot to "labvēļiem" privatizēt valsts īpašumus, ļaujot saņemt "otkatus" no valsts un pašvaldību iepirkuma, ļaujot īpašām personām saņemt tā saucamo atalgojumu par tā saucamo darbu barotnēs - valsts un pašvaldības uzņēmumu padomēs un valdēs, ļaujot tā saucamajiem partiju darbāiekārtošanas birojiem sagrābt un dalīt amatus valsts un pašvaldību iestādēs nevis pēc kompetences lī'meņa, bet pēc pietuvinātības partijām un to līderiem.
kaija
k
kāpēc sistēma sāks darboties tikai pēc 10.Saeimas vēlēšanām? kāpēc ne pirms? arī procentu barjera ir smieklīga - kāpēc 2%, kāpēc naudu saņems arī tie, kas Saeimā nemaz netiek?
to to: » crazyfm
t
Būtu jau labi, ja šī sistēmas dēļ izsīktu sponsoru dotās naudas straume, taču reāli būs tā, ka vienalga lielākā daļa partiju, opozīcijas SC ieskaitot, būs kabatas partijas, ar vienīgo atšķirību, ka naudu saņems NE TIKAI no soposoriem, BET ARĪ no valsts, tātad visu mūsu kabatas.
hmm
h
Kāpēc tieši 2%? Izskaitļoja šādu barjeru, lai bezdeļnikiem Dobelim un Tabūnam arī tiek naudiņa? Manuprāt, jābūt 5% - tie, kas Saeimā neiekļūst nedabū arī nekādu naudu!
to:
t
Labāk, lai pa tiešo, nevis caur sponsoriem un shēmām. Tāpat jau šobrīd partijas netieši (caur konkursiem, valsts pasūtījumiem un pārmaksātiem amatiem) barojas no mūsu kabatām. Tā vismaz varētu izsekot un kontrolēt. Protams, vienlaikus jāturpina sekot līdzi, lai nav nekādi stipendiāti un citi zvēri.
@
@
Piekrītu pirmajam komentāram. Valsts tēriņus tas nekādi nesamazinās.
crazymf
c
tagad pie varas esošās partijas uztaisīs shēmu kā ņemt naudiņu no valsts pa tiešo, bez sponsoriem un shēmām..... tas būs vāks, viņi laikam grib pie varas palikt mūžīgi, kā tāda hanu dinastija :(

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas