Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ministri skeptiski par savu sekretariātu likvidāciju

Īpašu uzdevumu ministri, par kuru vadīto sekretariātu likvidāciju šodien atkārtoti izteicies premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), neuzskata, ka tas dos būtisku ietaupījumu valsts budžetā, tādēļ šo ideju vērtē skeptiski.

“Praktiski tā ekonomija būtu četri mana biroja darbinieki, ko valsts iegūtu, toties visa politiskā atbildība pārietu Finašu ministrijas pārziņā. Šobrīd Tautas partijai pieder šis postenis,” sacīja īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normunds Broks (TB/LNNK). N.Broks arī uzsvēra, ka sekretariātam nav pašam savs budžets, bet ir iekļauts kopējā Finanšu ministrijas budžetā. Pēc N.Broka teiktā, sekretariāta izmaksas ir daži simti tūkstoši latu.

“Ja tas upuris ir svarīgs, šīs četras darba vietas, uz kopējā ekonomiskā fona, tad, protams, es atbalstītu”, sacīja N.Broks, uzsverot, ka par šo jautājumu vēl spriedīs partijas valdē.

“Es piekrītu finanšu ministram, kurš agrāk ir teicis, ka sekretariātu likvidācija nekādu būtisku ietaupījumu valsts budžetā nedos. Uz kopējā fona mūsu izdevumi ir niecīgi, drīzāk es redzu to kā vienu no pasākumiem valsts pārvaldes efektivizācijai,” teica īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC). Viņa vadītajā sekretariātā pašlaik strādā 48 darbinieki un sekretariāta budžets, ieskaitot dotācijas, ko novirza dažādām nevalstiskajām organizācijām, ir 1.75 miljoni latu, informēja O.Kastēns.

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Signe Bāliņa norādīja, ka sekretariāta likvidācija nav lietderīga. Ja sekretariātu iekļaušot citā ministrijā, “man ir bail, ka tas var kavēt informācijas sabiedrības un e-pārvaldes attīstību”, norādīja ministre. Sekretāriātā pašlaik strādā 85 cilvēki un tā budžets ir 2,6 miljoni latu, informēja S.Bāliņa.

Jau vēstīts, ka I. Godmanis koalīcijas partiju sanāksmē informēja partnerus par, viņaprāt, nepieciešamību likvidēt visus trīs sekretariātus, to funkcijas nododot citām ministrijām. E-lietu sekretariāta vietā tiek domāts par aģentūras veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Apvienoto vides un pašvaldību ministriju, visticamāk, pārņems ZZS

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas