Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ministrija ar radiniekiem vienojusies neatklāt ievainoto vārdus un veselības stāvokli

Vienošanās ar Afganistānā ievainoto Latvijas karavīru radiniekiem paredz, ka viņu vārdi un veselības stāvoklis netiks medijiem atklāts, pirmdien Diena.lv pavēstīja Aizsardzības ministrijā. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube preses konferencē paziņojis, ka karavīru garastāvoklis esot možs, viņu dzīvībai briesmas nedraud.

Pagājušajā nedēļā starptautiskajā operācijā Afganistānā divu ievainoto Latvijas karavīru veselības stāvoklis ir stabils, viņu dzīvībai briesmas nedraud un arī viņu garastāvoklis esot možs, sacīja R.Graube, kurš pats personīgi pa tālruni runājis ar smagāk ievainoto karavīru, vēsta LETA.

18.septembrī ievainotais karavīrs nav hospitalizēts, viņš atrodas dienesta vietā, pārvietojas un apmeklē medicīnas procedūras, pastāstīja R.Graube. Mediķi prognozē, ka jau pēc divām nedēļām viņš varētu būt ierindā.

Savukārt 17.septembrī sašautais karavīrs pārvests uz militāro hospitāli Vācijā, un viņa veselības stāvoklis ir stabils. Kad svētdien R.Graube ar viņu runājis pa telefonu, karavīrs bijis možs, pārliecināts un paudis vēlmi ātrāk atgriezties dienesta vietā.

Tiesa, ministrijas pārstāve Diena.lv pastāstīja, ka Vācijā vēl nav saņemts mediķu atzinums par ievainojumu un nav arī zināms, cik ilgi karavīram būs nepieciešama ārstēšana.

NBS komandieris apliecināja, ka saistībā ar šiem diviem notikumiem sāktas dienesta izmeklēšanas, kas notiek gan šeit Latvijā, gan arī Afganistānā, vēsta LETA. R.Graube norādījis, ka viņam neesot pamata apgalvot, ka karavīri būtu kļūdījušies un tādēļ tikuši ievainoti. Abi ievainotie ir pieredzējuši karavīri un komandierim neesot šaubu par viņu profesionalitāti. Viens karavīrs ievainots, atrodoties postenī, bet otrs - kājnieku patruļā, informējis R.Graube.

NBS komandieris arī apliecinājis, ka šajā vēlēšanu un priekšvēlēšanu dienā Afganistānā lielas kaujas nav notikušas, lai gan iepriekš bija izskanējuši Talibu draudi par tādu organizēšanu. Šajās vēlēšanu dienās notikušas vien nelielas apšaudes, kādās arī cieta mūsu karavīri.

Uz Diena.lv vaicāto, kāpēc netiek atklāti ievainoto karavīru vārdi, Aizsardzības ministrijas pārstāve Dace Ankipāne teica, ka ministrijai to liedzot personas fizisko datu aizsardzības, kā arī pacientu aizsardzības likums. Turklāt ministrijai esot vienošanās ar ievainoto tuviniekiem, ka netiks atklāti viņu vārdi un informācija par veselības stāvokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Žurnālista Ata Klimoviča viedokli lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas