Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ministru prezidenta Ivara Godmaņa uzruna Latvijas televīzijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pppppp
p
Godmani !Atver čekas maisus!!!!!!
Padomā!
P
Atcerieties deviņdesmito gadu atmodas ugunskurus pie kuriem latviešu tauta sildījās, gaidīja jaunus laikus. Tad pie Godmaņa krāsniņām sildīšanās laikus.Tagad jau esam nodēvēti par pingvīniem,un jāsildās vienam pie otra. Varbūt ,ka šie ir tie jaunie laiki,ko naivā latviešu tauta gaidīja.No vilka bēga, lācim nagos ieskrēja.Tādai tautai kurai pašai nav sava nākotnes redzējuma,kļūst mežonīga. Ievēlam tos pašus vēžus,kuri tikai ielien citās kulītēs. Vai tautai nebūtu laiks atzīt savu grēku, dzīvojot,atšķirtībā no sava Radītāja Dieva, jo tikai Dievs zin visas atbildes , kāpēc ar latviešu tautu tā notiek. Dievs saka ,ka tauta iet bojā savas nezināsanas dēļ, tāpēc ka viņa negriežas pie sava Dieva,bet meklē padomu pie cilvēkiem, kas taču nevar palīdzēt.
Juris
J
Paldies Ivar ka nosauci tautu par pingviniem nevis par aunu baru!!!!
Super Pamela!
S
Sniega vētra Antarktīdā ir DABAS STIHIJA !!,bet krīze valstī ir tevis un tev līdzīgo radīta !!Pie parādu atdošanas tu aicini tautu saspiesties,vienoties,savilkt jostiņas,BET pie piķa dalīšanas drīkst būt TIKAI politkretīni.NAV izredzes politiķim,partijai ,kura neatzīst,neanalizē SAVAS pielaistās kļūdas.NU NEŅĒMA TĀ NABAGA TAUTA KREDĪTUS PAR MILJARDIEM !!!Godmani,lai VK Sudraba uztaisa auditu par pilsoņu vainas lielumu valsts izzagšanā,t.i.,tavos piesauktajos kredītos.BET vairāk par visu tautai DERĒTU zināt Parex bankas krahu un "nacionalizāciju".KUR ubaga tarbas satura izlietojuma plāns,REĀLAIS ,ne acu aizmālēšanai
Klāvs Sedlenieks
K
Mūsu lielākā krīze ir nevis globālais finanšu sabrukums un pat ne ekonomiskās grūtības, kurās tagad nokļūsim, bet gan tā politķu grupa, kura ir pie teikšanas pēdējos 15 gadus. Es ļoti ceru, ka Latvijas tauta šajā grūtajā mirklī spēs kā pingvīni saliedēties, lai novāktu no politiskās skatuves tādus ļaudis kā Šlesers, Šķēle, Lembergs un ar viņiem saistītos grupējumus, kuru galvenais mērķis manuprāt ir sagrābt varu, lai varētu novirzīt mūsu naudu savās un savu draugu kabatās. Šo tipu atrašanās pie Latvijas stūres tik tiešām ir un paliek lielākā un sāpīgākā Latvijas krīze.
Mr. X
M
Galvenais ko Godmaņpaps aizmirsa pateikt-kad beidzot aizliegs saviem čomiem izsaimniekot Latviju.Vērojot viņa nespēju to darīt rodas iespaids ka viņam pašam šajā procesā būtu savas intereses.
vijolīte
v
Es par tām bliņām , ne jau visiem gavēnis un Lieldienas sakrīt , nu vismaz ne tam ,kas aizņēmās, tā ka atdot viņš arī negrasās, un savējie no viņa neprasīs.
Kad atzīsiet savas kļūdas
K
Nekauņas tie politiķi. NEKAUŅAS.
Anita
A
Pēc Godmaņa runas iznāk,ka tauta savu grēku dēļ ir nonākusi tuksnesī .Godmanim tagad jāizved tauta no tuksneša ,atpakaļ uz Apsolīto Zemi.Visa vaina ir novelta uz tautu.
pamela
p
Sniega vētra Antarktīdā ir DABAS STIHIJA !!,bet krīze valstī ir tevis un tev līdzīgo radīta !!Pie parādu atdošanas tu aicini tautu saspiesties,vienoties,savilkt jostiņas,BET pie piķa dalīšanas drīkst būt TIKAI politkretīni.NAV izredzes politiķim,partijai ,kura neatzīst,neanalizē SAVAS pielaistās kļūdas.NU NEŅĒMA TĀ NABAGA TAUTA KREDĪTUS PAR MILJARDIEM !!!Godmani,lai VK Sudraba uztaisa auditu par pilsoņu vainas lielumu valsts izzagšanā,t.i.,tavos piesauktajos kredītos.BET vairāk par visu tautai DERĒTU zināt Parex bankas krahu un "nacionalizāciju".KUR ubaga tarbas satura izlietojuma plāns,REĀLAIS ,ne acu aizmālēšanai?Zatleram tūrismam nauda nav jādod,lai izpilda mājas darbu -- NOKĀRTO APLOKŠŅU algu jautājumu,nu jau 1,5 g.garām.Lai pamācās ekonomiku,politoloģiju.Lai izstudē kaut Kisindžera "Diplomātiju".Viņš NAV Sprīdītis lai ar Lilitu / tarbas vietā / vazātos pa pasauli izklaidi meklējot.
neitro
n
Organismam ar laiku izstrādājas aizsargreakcija pret visām šīm muldēšanām. Varētu sākt atkal klausīties un ņemt nopietni, ja - ieceltu Strīķi par KNAB priekšnieci; - ""nekas sevišķs"", ""gāzi grīdā"", zirgaudzētājs atstātu ministra amatus; - dzimumlocekļa imitētājs noliktu deputāta mandātu; - TP un LPP/LC iemaksātu valsts kasē vēlēšanu laikā nelikumīgi izmantoto līdzekļu uzrēķinātos pusotra miljona latus; - tiktu tālāk virzīti Satversmes grozījumi par Saeimas atlaišanu; - sāktu strādāt pie jaun vēlēšanu likuma. Tā kā nekas tamlīdzīgs nenotiek, un nav sagaidāms, ka notiks, visas tās runas kaķim zem astes. Labi sildīties var plecs pie pleca arī ap barikāžu ugunskuriem.
Sleeginieks
S
Tipiska pieredzējuša politiķa runa, manipulācija ar cilvēku domām un vēlmēm. Kārtējā cerību un sapņu deva nabadzībā grimstošajai Latvijas tautai. SVF prasība par šīs valsts uzpūsti birokrātiskās, administrat'īvi korumpētās pārvaldes aparāta samazināšanu, tikai pierāda faktu , ka bez ārējās iejaukšanās, pati valdība šādu soli nebūtu spērusi. Ļoti žēl ka ,,cienījamais'' Godmaņa kungs aizmirsa piekto jautājumu, ( kaut gan esmu ievērojis, ka parasti viņš netiek tālāk par trim, laikam jau tāpat kā man, skolā ar tām mācībām tā pašvakāk gāja) KĀPĒC MĒS ESAM TUR, KUR ESAM?
murianna
m
džīzes krist, cik labi, ka nebiju īstajā laikā īstajā vietā...a to ko man bērni un mazbērni teiktu...ja es būtu šķēle, sļesars, repše utml emši... a cik labi, ka neesmu latvia's slakters
j
ka to komatu viņš nepateica :)
ir liela starpība
i
Dievs, svētī Latviju! ne Dievs svētī Latviju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Jānis Ikstens, politologs

Būtu dīvaini, ja Godmanis būtu vidžinājis par sniegu uz skujiņām — tehniskā runa labi atbilda viņa stilistikai. Tomēr Latvijas situācijā nevajadzētu akcentēt globālo finanšu krīzi, drīzāk to, kā valsts tiek pārvaldīta. Ir labi aicināt tautu saspiesties bariņā kā pingvīniem (lai gan latviešiem tuvāks būtu salīdzinājums ar rukšiem, kas guļ cieši kopā), tomēr palika iespaids — kamēr vieniem ir sniega vētra, citiem — dzīres. Ja paskatāmies valdības priekšlikumus, tad palicis ir ļoti daudz kas tāds, kam sen vairs nevajadzēja būt — piemēram, uzņēmumu padomju neadekvāti augstie atalgojumi. Žēl, bet šī runa mani vēlreiz pārliecināja, ka esošajai politiķu paaudzei ir jāiet prom. Palika iespaids, ka labā roka nezina, ko kreisā dara.

Mārtiņš Kazāks,Swedbank galvenais ekonomists

Godmaņa runā bija daudz neskaidru detaļu. Vienubrīd viņš minēja, ka esam krīzes sākumā, tad atkal — ka vidū. Droši vien cilvēki tam nepievērš vērību, bet man kā ekonomistam ir svarīgi pārliecināties, ka valdība zina, kur mēs esam, lai zinātu, kā no situācijas tikt ārā. Ir labi aicināt tautu uz vienotību, tomēr man likās, ka prezidenta runa bija daudz konstruktīvāka. Tika minētas skaidras prioritātes, virzība, viedoklis bija labi formulēts, un varēja just pozitīvas izmaiņas prezidenta kancelejā. Tas savukārt dod papilduw pārliecību par situāciju — ja valdība mainās, tad ir prezidents, kam ir skaidrs, kādus cilvēkus viņš vēlas redzēt izvirzīto mērķu sasniegšanā

LASI VAIRĀK

Ivara Godmaņa runa 2007.gada 31.decembrī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas