Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mirjanai ar bērnu pagaidām atvēl trīs dienas nedēļā

Mirjanas Ādamsones māsa Aiva Dienai.lv pastāstīja, ka pēc politiķes Sandras Kalnietes izplatītā aicinājuma ziedot māsas uzturēšanās izdevumiem Austrālijā tiesvedības laikā, saziedoti 300 latu. Šī nauda izmantota dokumentu tulkošanai, viņa teica. Pēc A.Ādamsones stāstītā tiesa lēmusi, ka mazā Emīlija turpmāk trīs dienas – pirmdienās, otrdienās un trešdienās var brīvi dzīvot kopā ar māti.

Tas esot necerēti veiksmīgs risinājumus, teikusi M.Ādamsones advokāte. Tiesas galīgais lēmums par bērna aprūpes tiesībām esot gaidāms augusta beigās. M.Ādamsone līdz tam laikam uzturēsies Austrālijā, stāstīja viņas māsa.

Pēc A.Ādamsones apstiprinātā, politiķis Aigars Štokenbergs (SCP) pārskaitījis 10 000 Austrālijas dolāru, kas tiesai iemaksāta kā drošības nauda. Ģimene to uzskatot par aizdevumu, norādīja A.Ādamsone.

Jau ziņots, ka strīds par bērna audzināšanu starp M.Ādamsoni un Lū Teisiku sākās pēc vecāku šķiršanās. Mirjana apsūdzēja bērna tēvu meitiņas nolaupīšanā. Viņš aizveda bērnu no Latvijas, jo tiesvedība Austrālijā par bērna aprūpes tiesībām vēl nebija beigusies. Likumsargi bija lēmuši, ka līdz tam laikam bērnam jādzīvo Austrālijā.

Tikmēr Sabiedrība Citai politikai (SCP) piedāvājusi bezmaksas juridiskās konsultācijas vecākiem saistībā ar bērnu interesēm un tiesībām. SCP paziņojumā paudusi neizpratni par Latvijā īstenoto nesekmīgo tiesisko aizsardzību bērnu tiesību jomā, nespējot nodrošināt Latvijas bērnu prioritāru tiesību un interešu aizsardzību.

„2008. un 2009. gadā no Latvijas prettiesiski izvesti 13 bērni uz visdažādākajām valstīm, t.sk. Austrāliju, Namībiju, Igauniju, Dāniju, Ukrainu, Zviedriju, Itāliju, Vāciju, Īriju un citām valstīm. Pie tam šie dati ir tikai par tiem bērniem, kas deklarēti Rīgā,” par šādu statistiku informējusi Rīgas domes deputāte Laura Bulmane.

SCP arī rosina izmaiņas likumdošanā, kas regulē jautājumus par aizgādības tiesībām, tiesībām tikties ar bērnu un jautājumus, kas skar bērna atpakaļatdošanu. Šobrīd Civillikums skaidri nenosakot bērna vecāku, kuri dzīvo šķirti, pilnvaru apjomu pār bērnu gadījumos, kad viens no vecākiem vēlas izbraukt no valsts uz pastāvīgu dzīvi vai uz laiku citā valstī. Konkrētāks vecāku pilnvaru sadalījums ļautu izvairīties ne tikai no iespējamas kļūdainas nolaupīšanas kvalifikācijas gadījumos, ko nevarētu uzskatīt par bērna nolaupīšanu, bet arī ļautu efektīvāk otram no vecākiem īstenot saskarsmes tiesības, un izvairītos no vecāku vardarbības pret bērnu, līdz ar to tiktu pasargātas bērna tiesības un intereses, uzskata SCP.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Par saviem bērniem un saviem pilsoņiem! (Sandras Kalnietes blogs)

Štokenbergs pārskaitījis naudu Mirjanai, kas Austrālijā tiesājas par bērna atgūšanu

Bērnu bija tiesības izvest no Latvijas, jāsakārto tiesas lēmumu izpildes kārtība

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas