Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mozaīka: ministrs Kastēns veicina neiecietību

_Mozaīka _atklātā vēstulē vairākām Eiropas amatpersonām, kā arī Valsts prezidentam Valdim Zatleram un premjeram Ivaram Godmanim asi kritizē integrācijas lietu ministru Oskaru Kastēnu par neiecietības veicināšanu. Mozaīka nosauc vairākus gadījumus, kad geju un lesbiešu apvienība principā netiek pieaicināta diskusijās un pasākumos par diskriminācijas mazināšanu. Taču kā Dienai atzina _Mozaīkas _līdere Linda Freimane, esošais politiskais klimats ir tāds, ka “no Latvijas politiķiem negaidām neko.”

Mozaīka norāda, ka no valsts programmas "Nacionālā programma iecietības veicināšanai 2009-2013" konsekventi tiek izslēgta viena sabiedrības grupa - homoseksuāli un biseksuāli orientēti cilvēki". "Ja vēl nesen izslēgšana notika slēpti, tad pašlaik ministrs Kastēns savu nostāju pauž atklāti un nicinoši gan vārdos, gan darbos. Uzskatām, ka šī ir apzināta LPP/LC politika, kad tikusi realizēta jau kopš 2006. gada Saeimas vēlēšanu kampaņas,” norāda Freimane. Viņa uzskata, ka šāda politiskā stratēģija ir bīstama, jo tieši tas šķeļ sabiedrību, veicina dažādas naida izpausmes un galu galā vēl vairāk attīsta cilvēkos neticību valsts politiskajai varai.

Apvienība arī atgādina, ka Kastēna sekretariāts pieprasījis mainīt īslugas saturu, kas tika iestudētas par homoseksuāliem cilvēkiem par Eiropas Savienības naudu "Vienādu iespēju gada visiem" laikā.

Vēstules kopija angļu valodā tiks nosūtīta Eiropas Komisijas, Eiropas parlamenta un Eiropas Padomes amatpersonām, kā arī vairāku valstu vēstniekiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas