Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Muižniece: Satversmes grozījumu sekas ir pilnīgi neparedzamas

“Mēs esam nonākuši pie tādas izpratnes, ka šo projektu uzlabot praktiski nav iespējams, jo jebkurš uzlabojums mūs tik un tā noved pie referenduma. Tas, kas būtu iespējams ir alternatīva projekta sagatavošana, bet situāciju sarežģīt tas, ka tik īsā laikā, kas mums ir dots, praktiski nav iespējams sagatavot ļoti izsvērtu un precīzu projektu, jo citādu gatavot nav nekādas jēgas,” intervijā Latvijas radio sacīja Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Vineta Muižniece (TP).

Juridiskā komisija šobrīd gaida atzinumus no visām Saeimas komisijām par Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) izstrādātajiem Satversmes grozījumiem. Tie paredz dot vēlētājiem tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

V.Muižniece paskaidroja, ka Satversmes grozījumu pieņemšanai ir specifiska procedūra – visos trijos lasījumos izskatāms pilns teksts, kas nozīmējot, ka pēc pirmā lasījuma nevar grozījumus papildināt ar citiem pantiem un pārgrozīt jēgu. Tāpēc to sagatavošanai, lai izvairītos no Saeimas nobalsošanas par arodbiedrību izstrādātajiem Satversmes grozījumiem, laika nav.

Ja Satversme tiks grozīta, kā to rosina arodbiedrības, “bažas ir un tās nav vien man, bet lielai sabiedrības daļai, jo šie grozījumi varētu izraisīt nestabilitāti, rosināt ļoti daudzus referendumus ik pa laikam, sekas var būt pilnīgi neparedzamas,” sacīja V.Muižniece. Tautai būs iespēja vērtēt, konkrēto piedāvājumu atbalstīt nevar, piebilda Juridiskās komisijas vadītāja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas