Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Munkevics aicina pārtraukt balsošanu "ar kājām"

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") ceturtdien izplatītajā paziņojumā aicina pilsētas domes deputātus pārtraukt balsošanu "ar kājām", lai atklāti un konstruktīvi atsāktu jūrmalniekiem un pilsētai svarīgu jautājumu izskatīšanu.

"Piecu deputātu lēmums aiziet no domes sēdes, tādā veidā izjaucot vairāku pilsētas attīstībai nozīmīgu jautājumu lemšanu, liecina par mēģinājumu kārtējo reizi radīt konfrontāciju un politizēt arī ikviena sociāla un saimnieciska jautājuma izskatīšanu," izplatītajā paziņojumā komentēja Munkevics.

Opozīcijas minētos iemeslus, kādēļ viņi pameta Jūrmalas domes sēdi, Munkevics vērtē kā demagoģiskus. Viņš nepiekrīt opozīcijas apgalvojumiem, ka maksas palielināšana iebraukšanai Jūrmalā būtu drauds uzņēmējdarbībai un atstās negatīvu ietekmi uz inflāciju. Iebraukšanas maksas paaugstināšanu atbalstot 55% jūrmalnieku, tās mērķis ir novirzīt tranzītu pa Jūrmalas apvedceļu, ierobežojot transporta plūsmu kūrortā.

Munkevics norādīja, ka opozīcijas deputāti vēršas arī pret iesniegto privatizācijas priekšlikumu izskatīšanu, taču likums nosaka izskatīt ikvienu priekšlikumu, par vai pret privatizāciju. "Nav saprotams, kāpēc opozīcijas deputāti ierosina izslēgt no sēdes darba kārtības jautājumu par atteikumiem nodot privatizācijai septiņus objektus, kuri nepieciešami pašvaldības funkciju īstenošanai - tajā skaitā Dzintaru koncertzāli, Jūrmalas ātro palīdzību un pat Jūrmalas kapus. Jājautā, vai šajos objektos deputātiem ir kādas savtīgas intereses un viņi vēlas redzēt citādāku lēmumu?" komentēja Munkevics.

Jau ziņots, ka pieci Jūrmalas domes opozīcijas deputāti pameta sēdi, atstājot to bez kvoruma. Sēdē plānoja izskatīt jautājumus par "Jūrmalas siltuma", "Jūrmalas ūdens", "Jūrmalas ātrā palīdzības", "Dzintaru koncertzāles", "Slokas slimnīcas", sociālās rehabilitācijas centra "Saulstari" nekustamo īpašumu un citu pašvaldības uzņēmumu privatizāciju, kā arī par 200% paaugstināt iebraukšanas maksu Jūrmalā un iznomāt vērtīgus pašvaldības zemes gabalus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas