Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mūrniece: autobāzes šantāža mani neietekmē

"Šī vēstule ir rakstīta šantāžas formā - ja neslēgsiet ar mums līgumu, mēs no darba atlaidīsim visus ātrās palīdzības šoferus. Taču šantāža uz mani neiedarbojas," saka Linda Mūrniece, veselības ministra p.i. Ministre uzzinājusi, ka pirmdien SIA Rīgas Sanitārā transporta autobāze vadītājs Adigjozals Mamedovs nosūtījis vēstuli Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), kurā nepārprotami norādīts - ja līdz 31.

martam ar autobāzi NMPD nenoslēgs jauno līgumu, tad autobāze ar 1.aprīli izsniegs autovadītājiem brīdinājumus par atlaišanu no darba, jo ar 1.maiju beidzas autobāzes un NMPD iepriekšējais līgums.Jāpiebilst, ka pirmdien L.Mūrniece tikās ar A.Mamedovu, lai vienotos par šī uzņēmuma un NMPD noslēgtās vienošanās termiņa pagarinājumu līdz šā gada beigām. "Sarunas laikā viņš diezgan skaidri lika manīt, ka ir pret (līguma pagarināšanu), bet viņš beigās teica, ka saprotot - mēs jau visi dzīvojam Latvijā, padomāšot, došot atbildi," stāsta L.Mūrniece. Taču tajā pat dienā, izrādās, viņš rakstījis vēstuli NMPD, ka jāslēdz jauns līgums, neminot iespēju pagarināt esošo. A. Mamedovs piedāvāja pagarināt līgumu vien ar paaugstinātiem tarifiem.


Var savilkt mašīnas uz Rīgu

Nepieciešamība pagarināt līgumu radās pēc tam kad Iepirkumu Uzraudzības birojs (IUB) konstatēja vairākas nepilnības un pretrunas ar likumu NMPD rīkotā konkursā, kurā nesen uzvarēja Rīgas Sanitārā transporta autobāze, bet L.Mūrniece ar premjeru vienojās, ka jārīko atkārtots konkurss. Tādēļ, kamēr tiek rīkots jaunais konkurss, nepieciešams būtu pagarināt līgumu līdz gada beigām ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzi, kas Rīgā neatliekamās palīdzības transporta pakalpojumu sniedz jau vairākus gadus.

Arī šodien, tiekoties ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), L.Mūrniece viņam atzina, ka šāda A.Mamedova rīcība uzskatāma par atklātu valsts šantažēšanu, kas nav pieļaujama. Tādēļ viņa uzdevusi Veselības ministrijas atbildīgajām amatpersonām apzināt alternatīvās iespējas saņemt neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta pakalpojumus no citiem auto transporta pakalpojumu piegādātajiem, tomēr neizslēdzot iespēju panākt vienošanos par līguma pagarināšanu ar SIA Rīgas Sanitārā transporta autobāze. "Risinājumu mēs noteikti atradīsim. Kaut vai savilksim no visas Latvijas ātrās palīdzības mašīnas uz laiku uz Rīgu," saka L.Mūrniece.



Citiem ir interese

Viņa saka - atkārtots konkurss noteikti tiks rīkots. Viņa jau esot runājusi ar vairākiem autotirgotājiem, viņi izrādījuši interesi par piedalīšanos konkursā. Iepriekš IUB vadītājs Andrejs Tiknuss Dienai apstiprināja, ka IUB pārbaude liecināja, ka NMPD rīkotajā konkursā, varēja uzvarēt tikai viens uzņēmums, "citi vienkārši netika klāt".

Jāpiebilst, ka pēc konkursa rezultātu paziņošanas atklājās, ka kopējā paredzamā līguma summa sasniedz 31,6 miljonus latu, kas ir ievērojami vairāk nekā sākotnēji prognozētie 21,6 miljoni latu. NMPD gan norādījis, ka, iespējams, piecu gadu līguma gaitā tiks iztērēta mazāka summa, turklāt varbūt vajadzēs ne tikai 65 automašīnas, bet līdz 85.


Dome lobē uzvarētāju

Arī Rīgas dome aktīvi iesaistījusies konkursā, aicinot noslēgt līgumu ar tā uzvarētāju, kura amatpersonas piesaistītas LPP/LC. "Gadījumos, kad tiek runāts par cilvēku dzīvību un veselību, radusies situācija var novest pie smagām sekām, par kurām kādam būs jāuzņemas atbildība,” raksta Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim. N.Ušakovs uzsver, ka viena no pašvaldības funkcijām ir nodrošināt veselības aprūpes pieejamību tās iedzīvotājiem, un, ja netiks noslēgts jauns līgums, pēc 2010. gada 1. maija, kad beigsies iepriekšējā līguma termiņš, neatliekamās palīdzības sniegšana rīdziniekiem ir nopietni apdraudēta. „Mēs vēršamies pie Jums ar lūgumu nekavējoties uzdot Veselības ministrijai  noslēgt līgumu atbilstoši konkursa rezultātiem,” vēstulē V.Dombrovskim norāda N.Ušakovs.

Rīgas Sanitārā transporta autobāze pieder A. Mamedovam. Viņa dēls Eldanizs Mamedovs, kurš 2000.gadā iegādājās valtij tobrīd piederošās akciju sabiedrības Rīgas Sanitārā autobāze akcijas, startēja pēdējās Rīgas domes vēlēšanās no LPP/LC saraksta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas