Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mūrniece tomēr maksā dienesta auto nodokli

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Jaunais laiks) brīvprātīgi pieteikusies tomēr maksāt dienesta auto nodokli, pastāstīja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Mūrniece vēstulē Valsts kancelejas direktorei Guntai Veismanei norādījusi, ka viņa lieto dienesta automašīnu personīgajām vajadzībām, taču, lai gan viņas auto ir operatīvais transporta līdzeklis, kas ir atbrīvots no šī nodokļa, solidarizējoties ar citiem saviem kolēģiem, ministre vēlas brīvprātīgi maksāt nodokli.

Iekšlietu ministres dienesta auto motora tilpums ir lielākais, salīdzinot ar citu ministru auto, proti, 3200 kubikcentimetru. Līdz ar to februārī viņai no algas atvilkti kopumā 56,75 lati, ieskaitot sociālo nodokli, iedzīvotāju ienākuma nodokli un darba devēja sociālo nodokli. Mūrniecei dienesta auto nodoklis tiek aprēķināts no simts latiem.

Kopumā februārī deviņi ministri informējuši Valsts kanceleju par dienesta auto izmantošanu privātajām vajadzībām - Mūrniece, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS), finanšu ministrs Einars Repše ("Jaunais laiks", JL), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un veselības ministre Baiba Rozentāle (Tautas partija).

Arī pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) izmantojis šo labumu, taču vēstulē Veismanei informējis, ka no 11.februāra vairs dienesta auto nelieto privātajām vajadzībām. Neskatoties uz to, par pirmajām desmit dienām viņam no algas atvilkti 39,72 lati.

Tāda pati summa kā Zalānam nodoklī samaksāta arī par citiem iepriekš minētajiem ministriem, izņemot Mūrnieci un Rozentāli. Veselības ministres automašīnai arī ir lielāks motora tilpums - 2967 kubikcentimetri, un viņai tāpat kā Mūrnicei nodoklis tiek rēķināts no simts latiem. Līdz ar to no Rozentāles algas atvilkti 56,75 lati.

Kopumā dienesta auto nodoklī Valsts kanceleja samaksājusi 391,5 latus.

Jau vēstīts, ka janvārī seši ministri informējuši Valsts kanceleju, ka dienesta auto tika izmantots privātajām vajadzībām, taču viņu vidū nebija iekšlietu ministres.

Ziņots arī, ka Tautas partijas ministri atteikušies no dienesta automašīnu izmantošanas gan privātām, gan darba vajadzībām līdz brīdim, kad būs stājies spēkā precīzs regulējums par dienesta automašīnu nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas