Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Nacionālā apvienība bez Latkovska

Saeimas deputāta Ilmāra Latkovska izstāšanās no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–TB/LNNK (NA) frakcijas jūnija beigās palika pēdējo nedēļu notikumu ēnā. Lielāku ievērību ieguva piecu Saeimas deputātu aiziešana no Vienotības, iespējama jauna politiskā spēka veidošana un ārpusparlamenta partiju aktivizēšanās pēc publiskotajām "oligarhu lietas" sarunām. Latkovskis tagad būs neatkarīgais deputāts. Par piesliešanos citai partijai viņš vēl nedomājot, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Latkovskis nebija NA biedrs. Uz 11. Saeimu viņš startēja NA sarakstā no Demokrātisko patriotu kvotas. Uz šīs biedrības bāzes vēlāk nodibināja Jāņa Bordāna vadīto Jauno konservatīvo partiju (JKP).

Vienotības bijušie biedri, kuru līdere ir Ilze Viņķele, vienojušies ar frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu, ka paliks frakcijā un saglabās arī komisiju vadītāju amatus. NA ir stingrāka nostāja pret bijušo kolēģi – Latkovskis Dienai apstiprināja, ka atstās Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēža posteni, bet deputāta mandātu pagaidām saglabās. Valdību vismaz jautājumā par nodokļu reformu viņš atbalstīšot.

NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars Dienai apstiprināja, ka par komisijas vadītāju Latkovska vietā plānots izvirzīt Ritvaru Jansonu. Dzintars uzskata, ka būtu vīrišķīgi nolikt arī deputāta mandātu. Stingro pozīciju, iespējams, var saistīt arī ar to, ka citu partiju pārstāvji neoficiāli spriež, vai Latkovska "lēmums nesignalizē par lielāku iekšējo neapmierinātību apvienībā".

Dzintaram kolēģa paziņojums esot bijis pārsteigums, jo nekas par to iepriekš neesot liecinājis. Latkovskim bijusi iespēja balsot atšķirīgi ne tikai par Kredītiestāžu likuma grozījumiem, par kuriem frakcijā nav bijis vienots viedoklis, bet arī citos jautājumos, norādīja Dzintars. Kredītiestāžu likuma grozījumus Latkovskis minēja kā vienu no izstāšanās iemesliem. Tajos iesniegtie Imanta Parādnieka (NA) priekšlikumi bija radījuši aizdomas, ka tie sagatavoti dažu maksātnespējas administratoru interesēs.  Parādnieks Dienai pieļāva, ka "tos ir ērti minēt kā iemeslu, bet ir sajūta, ka kaut kas netiek pateikts". Viņš pieļāva, ka patiesais iemesls varētu būt saistīts ar diskomfortu, ko kolēģim varēja radīt atšķirīgais redzējums par integrācijas politiku.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 20. jūlija, numurā!

Top komentāri

Ja cilvēks grib palikt godīgs,
J
atrasties šajā monstru barā ir noziegums. Kādreiz viņiem ticējām, nu zinām - tie paši Puzes asinsnaudas pielūdzēji, kur monstru spektrs pilnā krāšņumā - rasnači, gerhardi, parādnieki, iesalnieki un visi pārējie mošķi...
Jānis K.
J
Tēvzemes, brīvības un latvijas vārdi šīs apvienības nosaukumā nudien skan kā izsmiekls. Un Sprūds&co par sponsoru. Pašiem kauna tiešām nemaz vairs nav?
auditors
a
ja cilvēks grib būt godīgs, tad viņam nav ko meklēt šajā čekistu radītajā monstrā ko sauc par naciķu apvienību , čekisti manipulē ar saukli no brīvibas pieminekļa , tādējādi jaucot veco ļautiņu naivos prātus, psedonacionālie plānā galdiņa urbēji!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas