Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nacionālboļševikam Lindermanam lūdz piespriest pusotru gadu cietumā

Rīgas Centra rajona tiesā trešdien prokurore lūgusi piespriest gadu un sešus mēnešus cietumā sprāgstvielu neatļautā glabāšanā apsūdzētajam nacionālboļševikam Vladimiram Lindermanam.

Tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis aģentūrai BNS teica, ka tiesa spriedumu pasludinās jau ceturtdien plkst.10.50. V.Lindermans iepriekšējā tiesas sēdē paziņoja, ka pret viņu ierosinātā lieta bijusi provokācija un ir safabricēta. Tikmēr nacionālboļševiki ar Lindermana tiesāšanu saistītā protesta akcijā pieslēguši sevi pie Krievijas ĀM durvīm.

Sākotnēji V.Lindermanu apsūdzēja par šaujamo un sprāgstvielu neatļautu uzglabāšanu, ja tas darīts organizētā grupā, un par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un grozīt valsts iekārtu.

V.Lindermanam tika inkriminētas trīs nozieguma epizodes, taču uz tiesu nosūtīta tikai viena - par sprāgstvielu neatļautu uzglabāšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to var piemērot cietumsodu uz laiku līdz piecpadsmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

V.Lindermans joprojām atrodas apcietinājumā.

Savukārt pārējā daļā krimināllieta pierādījumu trūkuma dēļ ir izbeigta, taču prokuratūra ir izdalījusi jaunu kriminālprocesu par apsūdzību vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un divām epizodēm saistībā ar ieroču nelikumīgu glabāšanu. Prokuratūra to nodeva tālākai izmeklēšanai Drošības policijai.

Boļševiku atbalstītāju organizācijas "Uzvara" darbība 2003.gadā izbeigta ar tiesas lēmumu, jo tās darbība neatbilda organizācijas statūtiem. Secināts arī, ka organizācijas biedri "atklāti un kategoriski iestājas pret Latvijas valdības realizēto darbību gan iekšpolitikas, gan ārpolitikas jautājumos".

Krievijas Ģenerālprokuratūra 2003.gadā atteicās Lindermanu izdot Latvijai, jo uzskatīja, ka šis lūgums ir politiski motivēts. 2005.gadā milicija atkal pieprasīja viņa izraidīšanu, bet Piemaskavas tiesa lēma citādi. Nākamajā gadā Lindermans atkal tika aizturēts, un tiesa beidzot nolēma izdot viņu Latvijai, taču lēmumu varēja izpildīt tikai šogad.

Maskavā trešdien aizturēta nacionālboļševiku grupa, kas ar rokudzelžiem pieķēdējusies pie Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) durvīm, un šī akcija bija saistīta ar nacionālboļševika V.Lindermana tiesāšanu Latvijā, aģentūrai "Interfax" pavēstīja nacionālboļševiku pārstāvis.

Kāda Krievijas amatpersona, kuras vārds netiek atklāts, pastāstīja, ka pie ĀM durvīm sevi bija pieslēguši 12 cilvēku.

Jaunieši tika atbrīvoti no rokudzelžiem un nogādāti tuvākajā milicijas nodaļā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas