Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nākamgad palielinās pacienta iemaksas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Runa ir par tiem slimniekiem, kuru diagnoze ir apstiprināta, un, kur bija, tur paliks. Lai, piemēram, vēža slimniekam ar metastāzēm nav jāstāv (jo sēdēt viņš nevar) pēc ģimenes ārsta norīkojuma uz ķīmijterapiju. Ir, protams, slimības, piemēram, nealerģiska astma, kad nav ar katru problēmu jāskrien pie speca, jo arī ģimenes ārsts var izklausīt plaušas un novērtēt, vai ir kļuvis sliktāk, nekā iepriekšējo reizi, taču šādu slimību ir mazākums, visām pārējām ir nepieciešamas analīzes, endoskopija, tomogrāfija, MRI-kas nu kuro reizi, un ģimenes ārsts neko vairāk kā norīkojumu izrakstīt nespēj.
Ieva
I
Varētu, bet nesanāk....Kaut vai tā vienkāršā iemesla dēļ, ka pirms pateikt, ka cilvēks ir simulants vai hipohondriķis, šis ir jāizmeklē, taču kā, to zina tikai speciālists. Tāpēc reāli sanāk, ka tagad pie speciālistiem netiek daudzi, kam to patiešām vajag- vai nu rinda par garu, vai šie vispār nospļaujas un cieš.
Stop!
S
Tagad netrūkst pacientu, kuriem slimošana ir kā darbs. Tad jau nabaga tie speciālisti, ja katrs pie viņiem ies pa taisno - kā jau te minēts ar enciklopēdijā atrastajām bildītēm. Vismaz šos ģimenes ārsti varētu atsijāt.
Ieva
I
Interesanti kā ģimenes ārsts ar tonometru un stetoskopu kaut ko var izvērtēt, piemēram, epilepsijas gadījumā, kur ir nepieciešama encefalogramma un, ja aktuāli, arī tomogramma vai MRI? Vai, piemēram, ko ģimenes ārsts var darīt krona slimības gadījumā, kad ir nepieciešamas bioķīmiskās analīzes un kolonoskopija? Un kā ar mugurkaula problēmām? Kā lai bez rentgena (un labāk MRI) novērtē stāvokli? Protams vecu tantuku, kam nav ar ko parunāties netrūkst, taču viņas tāpat bez problēmām nokļūst gan pie speciālistiem, gan slimnīcās (esmu pa pilnam tādas redzējusi).....
@
@
"Varbūt, ja ļautu hroniskiem slimniekiem attiecības kārtot tieši ar speciālistiem" Tā kā hronisko slimnieku un paranojas skarto ir daudz, ir nepieciešams starpposms, kas KVALIFICĒTI izvērtē izklaidi meklējošo pacientu tērgāšanu par savām vainām, lai pašdarbība, identificējot savas kaites ar daudzām populārzinātniskajā medicīnas enciklopēdijā atrodamajām bildītēm un aprakstiem, nepārvērstos par farsu.
labs
l
Žetons Ievai! :)
Ieva
I
A cik procenti no tā visa tiek tagad? Un kur tu vispār redzi kādu valodas saglabāšanu? Svīnīgajos Skujiņas kantora lēmumos no sērijas, ka Islande tagad būs Īslande, vai "mēs redzējām, ka ļaudīm labāk patīk vārds "blogs" (no kura starp citu var ērti darināt atvasinājumus), taču mēs esam par "emuāru" (kas ir tikpat nelatvisks kā pirmais, toties parāda, ka komisija strādā).....
nodokļu nemaksātājiem
n
Ak tad visu paši... Bērnus skolosiet paši, sirdi vecumdienās operēsiet par savu naudu šveices klīnikās, māju no bandītiem sargāsiet paši (cietumu jau nebūs, ja nodokļus nemaksāsiet, un policijas arī), robežu sargāsiet pa diviem ar kaimiņu, nu īsāk sakot dzīvosiet anarhijā. Pieņemu, ka esat miljonāri-anarhisti (nu pustonna zelta norakta kaut kur jums ir, es saprotu). es, piemēram, bez valsts nevarētu izdzīvot. Muļķi nožēlojamie! Un, emigrant, kas te komentēja! Cik procentus no taviem nodokļiem tava īrija vai vells sazin, kur tu mitinies, velta tās valodas, kuras skaistumu tu zaimo, rakstīdams savas muļķības, saglabāšanai, cīņai ar krievu valodu Latvijā? Cik procenti no taviem ienākumiem tiek latviešu kultūras saglabāšanai un attīstīšanai?
Ieva
I
Es jau neteicu, ka mums šāda sistēma ir, īpaši, ja e-lietu ministrija, spriežot pēc tās budžeta, vairāk šķiet saucama par grilēšanas lietu ministriju....Taču fakts ir fakts, šāda sistēma būtu ērta arī pārbaudītājiem, kuru noteikti vajadzētu mazāk. Tāpēc kā ministriem mēle ceļas runāt, ka naudas nav, ja neprot to tērēt? Tā pati solītā attīstības apstādināšana: šodien biju Diagnostikas centrā un dzirdēju, ka tur kārtējo reizi ir nosprādzis tomogrāfs....Stradiņos, cik zinu, ik pa brīdim salūzt rezonanses aparāta kontrstvielu sūknis. Tātad slimnieku izmeklēšana vēl vairāk kavējas, slimības tiek ielaistas, ārstēšanai tike tērēts vairāk naudas....
to Ieva 12:58
t
Mīļā meitene! Tu dzīvo ilūziju pasaulē, diemžēl. Mūsu valstī gan ir e-lietu ministrija, bet valsts datorizācija gan tikai "akmens laikmeta" līmenī. Protams, Tavs risinājums būtu ērts, bet... Vismaz es to nepiedzīvošu.
Ieva
I
Tas pats ar prozaiskāku lietu: pet pudelēm- it kā tās tiek apliktas ar dabas resursu nodokli, tāpēc, ja uzņēmums organizē savākšanu, būtu gluži loģiski piemērot nodokļu atlaides, kā to dara kaut vai tai pašā Norvēģijā, taču pie mums nekā.....
trakums >> Jautajums!
t
Pilnigi pareizi! Ja jau visu maksajam pashi, tad kaada jega maksat nodokli??? Un par ko tad vispar maksaa to nodokli? Kas tiek no taas naudas mums - tautai??? Man tiesham zel noskatities, ka viss iet arvien greizaak. Jau 8 gadus macos, dzivoju un stradaju arpus Latvijas. Valstii, kura esmu apmetusies, maksaaju daudzreiz lielaaku nodokli no savas algas sheit nekaa buutu Latvijaa to darbijusi BET - es zinu, ko par to naudu es iegustu - es eju pie gimnes arsta bez maksas, receptes izraksta bez maksas, pie specialaarstiem eju bez maksas, izglitiba ir pa velti neskatoties uz tavam atzimem (jau 2 augstskolas pabeigtas shajos 8-os gados) un vel visadi labumi... Labaak maksaaju lielaaku summu no savas algas valstij, kuraa zinu, ka vismaz kaut kaadaa veidaa ta nauda strategiski tiek atdota atpakal tautai, ari man! Un visiem vienadi - bernam, pensionaram, bagatam vai nabagam! Izklausas, ka Latvijaa tik tiesham driz slimot atljausies tikai tie, kam tas ir pa kabatai! ZEL...no sirds ZEL!!!!
Ieva
I
Vēl labāk būtu, ja pastāvētu datorizēts reģistrs, kurā specs, kas nozīmē zāles, ieraksta personas datus, kad nākamo reizi jāierodas pie ārsta, kad un kādi izmeklējumi jāveic, un cilvēks ar savu pasi čāpotu uz lielajām aptiekām, kur viņam izsniegtu tabletes. Un šī reģistra dati būtu jāņem vērā arī veidojot rindas slimnīcās. Savukārt ģimenes ārsts būtu jāatstāj akūtiem gadījumiem un profilaksei.
J
Piekrītu iepriekšējam rakstītāja.Tieši tāda problēma man....
Muļķīgi!
M
Man pie ģimenes ārsta katru mēnesi jāiet tikai pēc kompensējamo zāļu receptēm - nekādu jaunu ārstēšanu ārsts nenozīmē, bet tikai saraksta savus papīrus. Zāles nozīmējis speciālists un tās man būs jālieto visu atlikušo mūžu. Ar savu vizīti es nevajadzīgi kavēju ģimenes ārsta laiku un tādu kā es ir daudzi. Līdz ar to akūti slimie savlaicīgi pie ārsta netiek. Vai šīs receptes nevarētu rakstīt uz gadu - slimnieki tās varētu atstāt aptiekās un katru mēnesi bez problēmām tur zāles iegādāties. Ja slimnieka stāvoklis pasliktinātos, tad jau gan ārstu apmeklētu. Un vēl - ja man vajadzīgas jaunas brilles - kāpēc man vispirms jāiet pie ģimenes ārsta?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas