Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Nākamnedēļ sāksies Jūrmalas attīstības plāna grozījumu sabiedriskā apspriešana

Nākamnedēļ sāksies Jūrmalas attīstības plāna grozījumu galīgās redakcijas sabiedriskā apspriešana, liecina laikrakstā Latvijas Vēstnesis publicētais sludinājums. Sabiedriskā apspriešana notiks no 2. līdz 23.oktobrim. Šajā laikā interesenti varēs iesniegt rakstveida ierosinājumus un priekšlikumus par izstrādāto attīstības plāna galīgo grozījumu redakciju. Ar Jūrmalas attīstības plāna grozījumu galīgo redakciju varēs iepazīties Jūrmalas domē, Kauguru kultūras namā un Bulduros, "Zemes namā", kā arī Jūrmalas domes interneta mājaslapā.

Sabiedriskās apspriešanas laikā 19.oktobrī būs arī tikšanās ar interesentiem Jūrmalas pilsētas domē. Jūrmalas attīstības plāna apstiprināšanu par vienu no saviem būtiskākajiem uzdevumiem uzskata Jūrmalas jaunais mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala-mūsu mājas), un pagājušajā nedēļā Jūrmalas dome izveidoja darba grupu, kurai līdz novembrim jāsagatavo pilsētas attīstības plāna grozījumi.

Saskaņā ar domes lēmumu Jūrmalas pilsētas galvenā plānotāja Māra Kalvāne vadīs darba grupu, kurā darbosies speciālisti no vairākām Jūrmalas pašvaldības institūcijām, Ekonomikas ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM), Valsts būvinspekcijas, vairākām nevalstiskajām organizācijām u.c. Pašreizējais attīstības plāns, kas apstiprināts 1995. gadā, būs spēkā līdz nākamā gada vidum, tāpēc jauno pieņemt ir ļoti būtiski, uzsvēra domes vadītājs.

Iecerēts, ka oktobrī norisināsies sabiedriskā apspriešana, kam īpaši daudz laika nevajadzēšot, jo darba grupa "būs sagatavojusi kvalitatīvu un visām interesēm atbilstošu dokumentu". Novembrī plānojumu iecerēts nodot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, bet janvārī to varētu apstiprināt dome kā saistošos noteikumus.

Jau vēstīts, ka RAPLM konstatēja vairākas nepilnības šovasar Jūrmalas domes ārkārtas sēdē pieņemtajos pilsētas attīstības plāna grozījumos, tāpēc ministrija tos pieprasīja atcelt. RAPLM sagatavotajā atzinumā Jūrmalas domei bija teikts, ka sēdē pieņemtajos grozījumos vairākās vietās tika mainīts teritorijas atļautās izmantošanas mērķis. Tādējādi tika veiktas izmaiņas plānojuma grozījumu redakcijā, par ko iepriekš pašvaldībai vajadzēja ziņot, publicējot informāciju laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Savukārt vietējos laikrakstos domei vajadzēja publicēt informāciju par domes ārkārtas sēdes laiku un vietu, kurā plānots lemt par plāna grozījumu apstiprināšanu. Taču tas netika darīts. RAPLM arī konstatēja, ka plāna dokumentiem nav pievienoti atsevišķu iestāžu atzinumi. Ar plāna grozījumiem pašvaldības deputāti līdzšinējo 1995.gadā pieņemto attīstības plānu bija iecerējuši pagarināt līdz 2007.gadam, atrisinot arī plāna pretrunas ar šajā laika posmā pieņemtajiem likumiem. Plāna grozījumi bija nepieciešami, lai sakārtotu pilsētas būvniecības noteikumus, noteiktu transporta risinājumus, komunikāciju izvietojumu un precizētu dažādas aizsardzības joslas, kurās būvniecība nebūtu atļauta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas