Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Nakts pirms vētras paiet mierīgi, ceļi grūti izbraucami

Nakts uz svētdienu pagājusi salīdzinoši mierīgi, taču jau no rīta glābšanas dienesti sākuši saņemt informāciju par pirmajiem negadījumiem, kurus izraisījis spēcīgais vējš. Glābēji uzsver, ka ir gatavībā novērst sinoptiķu pusdienlaikā solītās vētras radītās sekas.Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) naktī no sestdienas uz svētdienu piedalījies astoņos glābšanas darbos, taču neviens no tiem nebija saistīts ar laika apstākļiem — pamatā tie bijuši izsaukumi uz ceļa satiksmes negadījumiem.

Taču svētdienas rītā dienestā ienāca pirmā informācija par vēja nogāztiem kokiem un elektrības stabiem. Šobrīd glābēji devušies uz Katrīnas dambi, kur nogāzies koks, kā arī Puškina ielā netālu no Rīgas Centrāltirgus, kur vēja nogāzts elektrības stabs uzkritis mašīnai. «Visi strādā kā parasti, ja būs nepieciešamība — darbiniekus izsauks no brīvdienas,» saka VUGD pārstāve Inga Vetere, piebilstot, ka katrā brigādē ir arī rezerves tehnika.Svētdienas rītā nebija arī informācijas par elektrolīniju bojājumiem un elektorpadeves traucējumiem, Dienai pastāstīja Latvenergo Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Tiesa, ņemot vērā prognozēto spēcīgo vēju,iedzīvotāji ir aicināti laikus sagatavoties iespējamiem elektroenerģijas piegādes pārtraukumiem, nestaigāt pa nedrošām vietām, uzmanīties no vējā lidojošiem priekšmetiem, kā arī lūstošiem kokiem parkos un mežos. Konstatējot nogāzušos vai aizlūzušus kokus, kas traucē ceļu satiksmi vai apdraud cilvēku dzīvību, kā arī redzot pārrautus elektrības vadus, jāzvana VUGD pa tālruni 112.Stiprai snigšanai gatavojušies arī ceļu uzturētāji, taču daudzviet apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem ceļiem Vidzemē un Latgalē. Pēc Rīgas ielu uzturēšanas uzņēmumu sniegtās informācijas kopumā Rīgā ir ap 80 ielu ziemas mehanizētās uzturēšanas tehnikas vienības, tostarp traktorbirstes, autogreideri un citi. No tām ielu mehanizētās uzturēšanas mašīnas Rīgā kopumā ir 40.Tā kā svētdien Rīgā gaidāms stiprs vējš un putenis, Rīgas domes Satiksmes departaments brīdina, ka iespējami apgrūtināti braukšanas apstākļi, un aicina autovadītājus snigšanas laikā izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci. Prakse liecina, ka nokrišņu apstākļos kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka, tāpēc departaments aicina autovadītājus rēķināties, ka ceļā pavadītais laiks būs ilgāks nekā laika apstākļos bez nokrišņiem. Autovadītājus, kuru transportlīdzekļi vēl nav aprīkoti ar ziemas riepām, apledojuma veidošanās un snigšanas apstākļos aicināti nebraukt ar automašīnu, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību.Ja stiprā vēja apstākļos konstatēti nolūzuši koku zari vai citi šķēršļi uz ielu brauktuvēm Rīgā, kā arī luksoforu darbības traucējumi, RD SD aicina iedzīvotājus jebkurā diennakts laikā par to nekavējoties ziņot Satiksmes vadības centram pa bezmaksas tālruni 80003600.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas