Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Narkomāne nedz ārstējas, nedz bērnu ved pie ārsta, jo baidās, ka to atņems

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Klēra
K
Vajag ar steigu glābt gan bērniņu, gan kaķīti!!!
Liva
L
Neviens dienests nevar tevi izārstēt, ja tu pats negribi, un neviens dienests nevar palīdzēt bērnam, ja neviens par šo situāciju neziņo. Dienestiem jau nav rentgenacis, viņi tomēr nevar zināt, kas notiek aiz katrām slēgtām durvīm.
Pūce
P
Neesmu par auklēšanos ar atkarīgajiem, tomēr rodas sajūta ,ka tie sociālie dienesti kuriem būtu jārūpējas par šiem cilvēkiem nav uzdevumu augstumos, ja jau atkarīgie no viņiem baidās.Tik daudz skaistu akciju medijos pret vardarbību, dzīves pabērniem, šķiet ka, ja kas notiks, tūlīt attiecīgais dienests nokārtos problēmu, kad paskatos apkārt reālā dzīvē, kamēr kāds nav beigts, nekāda kustība nenotiek. Un bieži apkārtējie jau tādam bērnam no bērnības uzliek zīmogu no tevis nekas labs neiznāks, tāpēc vari nemaz necensties. Un vēl ja ja cilvēks ļoti vēlas atbrīvoties no atkarības viņš var to izdarīt arī bez speciālistu palīdzības, tikai nopietni jāizdomā ko liks atkarības vietā kaut ko tādu, kas cilvēkam ļoti svarīgs.Zinu konkrētu cilvēku kurš tā izdarīja process ir ļoti smags,bet ir vērts., tas cilvēks jau daudzus gadus dzīvo pilnīgi normālu dzīvi.
Teodora
T
Un arī policiju, jo narkotiku lietošana Latvijā ir krimināli sodāma#
Edis
E
Nav tādu aizgādības tiesību. Varētu būt runa par aprūpes tiesībām vai vecāku varas pātraukšanu. Un raksts tāds skolniecisks, kabinetā tapis. Jo nav ne bāriņtiesas, ne sociālo dienestu, ne narkologu viedokļa. Tā problēma ir liela un progresējoša, tāpēc izbrīnī, kāpēc laikraksts par to raksta "jēliem nagiem" .
sanitaare
s
Vai ieveerojaat niansi? Seit lasaam, ka zurnaalisti PAARLIECINAAJAAS, ka beerns aizvests pie aarsta. Turpretii aboneetajaa laikrakstaa lasaam, ka zurnaaliste naakamajaa dienaa PIEZVANA tai narkomaanei, un taa sakaa - jaa, jaa, mees bijaam pie daktera....
Dainis
D
Ja vien raksts nav safabricēts!!! Tas ir otrs variants šādai bezatbildībai no žurnālistu puses!
Lelde
L
Narkomāniem jābūt bargiem sodiem. Viņi galina sevi nost, neko nedod sabiedrībai, degradējas. Jebkurs no mums var kļūt par viņu upuri. Bērni dzimst jau ar abstinenci. Un nevis kā tagad - ārstē par sabiedrības līdzekļiem, jo viņiem ir trūcīgas personas izziņa. Narkotikām gan šīm trūcīgajām personām pietiek.. Koncentrācijas nometnē viņus vajadzētu likt. Pie grūta darba un sviedriem. Varbūt kādam tas līdzētu, būtu vēlēšanās atgriezties dzīvē.
sii
s
Iznjemt beernu un kakji no gimenes! Nodot beernu apruupes instituucijaam, bet kakji - dziivnieku glaabsanas organizaacijaam. Un saukt pie atbildiibas Dienas zurnaalistu par beerna un kakja atstaasanu bezpaliidziigaa situaacijaa, nezinjojot attieciigajaam iestaadeem.
Dainis
D
Dienas žurnālisti un redaktori - Jūs esat id!0ti! Redzēt to visu aprakstīt un tad atstāt to bērnu bezpalīdzīgā situācijā acīmredzami slimu pie narkomāniem, lai nākamajā dienā piezvanītu un apvaicātos kā klājās!!! Ne pie kāda ārsta viņi nav bijuši, Jūs esat nojūgušies, ka klausāties narkomānus un tiem ticiet uz vārda, kāds bronhīts, kāds ārst - RĪKOJIETIES ĀTRI, KAMĒR NAV PAR VĒLU!!!!
minna
m
Vai tad raksta autoram nevajadzētu informēt RSD, Rīgas bāriņtiesu, nevis aprakstīt ģimenes dzīves grūtības ?
Hava
H
Raksts gan tāds dīvains, bet tēma laba. Esmu strādājusi bērnu namā un zinu, ka vecāki baidās atzīt ,ak viņiem ir problēmas ar atkarībām, jo tad viņiem nevis palīdzēs izķepuroties, bet atņems bērnus (vai nelaidīs brīvdienās uz mājām no bērnu nama), kas ir pēdējais iemesls vispār censties turēties virs ūdens. Tā slēpjot problēmas viņi tikai vēl vairāk pasliktina situāciju. Nav sistēmas, kura atbalstītu tos, kuri atzīst, ka viņi ir kļuvuši atkarīgi PIRMS bērns smagā stāvoklī nonāk slimnīcā vai cieš kādā nelaimes gadījumā, vai vecāki nav nolaidušies tik zemu, ka atpakaļ īsti vairs netikt. Nav signāla, ka savu problēmu atzīšana un apņēmība mainīties tiks uztverta kā nozīmīgākais solis, lai bērni varētu turpināt dzīvot ar vecākiem (līdz tam taču vecāki lietoja un bērni turpat vien bija).
t
t
viņas gadījumā - sterilizācija būtu pašai vieglāk
Teodora
T
Interesanti par to Ķīnu, kur narkotiku tirgotājus it kā pakarot centralajos lakumos un stadionos... Vai tur arī (tāpat kā pie mums Rīgā) jābaidās vakaros iziet uz ielas un tamlīdzīgi? Man tomēr šķiet, ka narkotiku masveidīga izplatīšana ir jāizbeidz jebkuriem līdzekļiem...
Anna
A
Bāriņtiesu un sociālo dienestu kafijotājām patiešām nav krīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas