Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"NCC Konstrukcija" noraida pieņēmumus par domes amatpersonu uzpirkšanu

Būvkompānija _NCC Konstrukcija _mainījusi uzņēmuma vadītāju, kā arī amatpersonas vairākos uzņēmumos, kuru daļas pieder daļas NCC Konstrukcija. Būvkompānija noraida jebkādus pieņēmumus, ka uzņēmums varētu būt iesaistīts nelikumīgās aktivitātēs saistībā ar uzņēmuma realizētajiem projektiem Rīgā, _Dienu _informēja uzņēmumā.

Šobrīd uzņēmuma NCC Konstrukcija\' valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors ir Gunārs Dudkins, NCC vadītājs Baltijas valstīs. Mainītas ir arī NCC Konstrukcija amatpersonas uzņēmumos, kuru daļas pieder NCC Konstrukcija, tai skaitā NCC Spilve Development un Kalāti.

Jāatgādina, ka šonedēļ tiesa apcietināja P.Stranci, kurš ir jau trešā ar attīstības departamentu saistītā amatpersona, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad aizturējis. Februāra vidū aizdomās par kukuļņemšanu saistībā ar kādas būvniecības ieceres atbalstīšanu KNAB apcietināja bijušo attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un bijušo departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu, kuram nu ir piemērots ar apcietinājumu nesaistīts drošības līdzeklis. Neoficiāli kukuļošanu saista tieši ar uzņēmuma NCC Spilve Development vēlmi būvēties Spilvas pļavās. Šo versiju tikai pastiprināja firmas vadītāja igauņa Prīta Tominga atkāpšanās no amata uzreiz pēc skandāla, kā arī pagājušajā nedēļā KNAB atklātais, ka lietā ir vēl viens aizdomās turamais - kāds Igaunijas pilsonis.

KNAB arī vērsies pret bijušo Rīgas un Jūrmalas mēru Andreju Inkuli, kuram šobrīd apturētas pilnvaras SIA Eldikrija padomē. Kopā ar NCC Konstrukcija, kuras vadītājs ir RD kukuļošanas lietā iesaistītais Igaunijas pilsonis Prīts Tomings, Eldikrija īsteno projektu Maskavas ielā.

"Saskaņā ar mūsu uzņēmuma Ētikas kodeksu galvenā prasība ir darboties tikai likumos noteiktajos rāmjos. \'\'NCC\'\' nepieļauj nekādas nelikumīgas darbības tai skaitā amatpersonu uzpirkšanu. Šie principi attiecas uz visiem projektiem un kompānijām, kuras pieder \'\'NCC\'\', visās valstīs. Lai nodrošinātu uzņēmuma Ētikas kodeksa ievērošanu, mūsu personāls ir speciāli apmācīts, un kodeksa ievērošana ir obligāta prasība visiem uzņēmuma darbiniekiem,\'\' norāda NCC konstrukcija uzraudzības padomes priekšsēdētājs Timo U. Korhonens.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas