Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ne visi atstarotāji garantē gājēju drošību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva2
I
Tad tak sanak ta, ka policija var sodit par atstarotaju nenesasanu, tai pasa reize pasi dala atstarotajus, kas neatstaro. Paradoksali, vai ne?
to tusnis
t
Tas gan nav iespējams, izvirzīt tādas prasības vestēm, lai tās varētu piegādāt tikai konkrētas/-a firma. Šādas santīmus maksājošas vestes ražo simtiem rūpnīcu visā pasaulē, bet Latvijā tās nopērkamas vairākos veikalos, un ne tikai tādos, kur tirgo auto rezerves daļas. Turklāt, pat ja arī kāds uz šī pasākuma uzvārās, iznākums tomēr ir par labu cilvēkiem, kurus šādas vestes varētu pasargāt no nelaimes.
Daigai
D
Viena * par off-topiku.
Daiga
D
Kas attiecas aptiecinu. Es nesen biju uz Samariesu kursiem un tur paskaidroja, kapec tai aptiecina ir tikai tas, kas ir. Loti pamatoti. Ja atrajai palidzibai ir jaierodas piem. 5 min. laika, tad vienkarss mirstigais ar vecas aptiecinas sastavu cilveku glabt nevareja. Pasaule tika tereta liela naudas summa, lai atrastu labako cilveku glabsanas variantu lidz tam bridim, kamer ierodas atra palidziba. Ta ka kritika ir nevieta. Cilveks, kuram nav mediciniska izglitiba, diez vai spes izvertet, kas vinam ir jadara, lai glabtu cietuso. Tadel pietiek ar nedaudzam lietam, kuras ieverojot, efektivitate ir loti augsta, japalidz saglabat elposana, sirdsdarbiba, cietusais janovieto poza, lai neaizritos utt.
tusnis
t
Būs, kur rociņas kādam uzsildīt! Latvijā lietošanā ir kādi 640 tūkstoši automašīnu , pareizinam ar vestes provizorisko cenu 4-5 lati un ... atkal kādiem garantēti pāris miljoni! Tā mēs visi ar laiku tiksim pie turības..... Pati veste jau laba lieta, taču nedrīkstēs jau pats šūt to vesti, kas ļautu ietaupīt tiem, kas grib. Vajadzēs ar CSDD sertifikātu tāpat kā toreiz ar auto aptieciņām, kurās iekšā nekā derīga nebija, bet maksāja četru - piecu dienu darba algu (9 lati pie minimālās algas 40 lati).
Ieva
I
Kā tu nesaproti, ka lai mašīna ar garantiju apgaismotu to atstarotāju, turklāt tā, lai pa mobilo runājošais, cigareti aizdedzinošais, gremojošais vai vienkārši snauduļojošais vadītājs to pamanītu, cilvēkam ir vai nu jābūt viscaur tērptam atstarojošā materiālā vai arī ir nepieciešami citi gaismas avoti!
Ievai
I
Pamatā tomēr vainojama tieši atstarotāju kvalitāte, jo tīri no fizikas likumiem tukšākā ielā atstarotājam ir jāatstaro spilgtāk. Ja nav citu gaismas avotu, atstarotājam uz tumsas fona jāatstaro pat intensīvāk nekā puslīdz apgaismotā ielā. Tas gan nenozīmē, ka tumšās ielas nav jāizgaismo, tiesa gan, vairāk cita drošības apsvēruma dēļ - tad ir mazāk visādu starpgadījumu ar puslīdzkrimināliem elementiem.
Ieva
I
Par to jau bija runa. Un neatstaro tāpēc, ka vai nu paši slikti vai arī iela tumša.
Kāpēc?
K
Tāpēc, ka šie atstarotāji neko neatstaro. Elementāri!
Ieva
I
Interesanti tikai, kāpēc tie pamanītāji vienalga brauc virsū?
Ievai
I
Ar tādu attieksmi, ka nekas nabaga gājējiem nelīdz, tādēļ atstarotājus var nelietot, varat tikt arī pie protokola un soda kvīts. Rīgas tumšās ielas nav necik unikālas un ne ar ko neatšķiras no citu pilsētu ielām. Ja ir atstarotājs un brauc mašīna ar iedegtiem lukturiem, gājējs ir pamanāms, turklāt - jo tumšāka iela, jo labāk pamanāms.
vaaks
v
Svētdienas vakarā 21.12. ap 19:00 policists, kas atradās uz sadalošās joslas un gājēju pārejas zonā Salaspilī turēja ātruma pārkāpējus, nebija redzams. Viņa veste neatstaroja gaismu, lai viņu nepamanītu. Ja policists vesti ir apvilcis otrādi, tad viņam veste joprojām ir uzvilkta, bet vadītājam šāda situācija ir jāparedz! Jo nevis gājējs izlēks vadītāja vadītā automobiļa priekšā uz gājēju pārejas, bet gan policists!!!
Ieva
I
Atļaušos tev kā autovadītājam atgādināt, ka, ja gājēji ielas šķērsotu tika pa zebrām vai ar luksoforu regulējamajos krustojumos, daudzi nekur vienkārši netiktu. Un ja šoferīši pat dienas laikā ignorē noteikumos rakstīto,ka gājējs drīkst arī iet pāri tur, kur nav ne zebras vai luksofora, ja vien iecirknis ir taisns un labi pārskatāms, tad kas notie tumšā melnā naktī....
to Givi
t
Pilnajā raksta versijā drukātajā "Dienā" par vestēm arī ir minēts - bija iecerēts no 1.janvāra abas šīs idejas ieviest, bet tagad atlika un sola gada laikā visu nokārtot. Veste tiešām nav dārga - JYSK šobrīd tās pa akcijai tirgo par pusotru latu. Tas ir kā divi, trīs atstarotāji, atšķirībā no kuriem veste nodrošina, ka cilvēks ir redzams pa gabalu - vismaz pa puskilometru.
Ieva
I
Turklāt pat vislabākais atstarotājs nelīdzēs ne vienā vien Rīgas vietā, kur tumsiņai iestājoties kļūst patiešām tumšs....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas