Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nelielā platībā degusi "Zaļā skola"

Nelielā - puskvadrātmetra platībā, trešdienas pēcpusdienā degusi “Zaļā skola” Vecmīlgrāvī. Ugunsdzēsēji Dienai sacīja, ka “paveicās, ka uguns savlaicīgi pamanīta.” Iespējams, ka sākotnēji tika dedzināta kūla vai arī ēka aizdedzināta tīši, bet tā kā uguns skartā platība nav liela, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre izteica šaubas vai notiks sīkāka apstākļu izmeklēšana.

Aģentūra LETA vēsta, ka “Zaļā skola” aizdegusies Jaunā laika (JL) deputātu vizītes laikā. JL Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks stāstīja, ka degšana sākusies, kad iedzīvotāji jau daļēji bija sapulcējušies ēkā. "Iedzīvotāji aizskrēja pēc spaiņiem, tika atnests arī mazais ugunsdzēšamais aparāts, un paši sākām dzēst."

Pulks pauda viedokli, ka ēku kāds aizdedzinājis tīšām, lai izjauktu pasākumu. "Iedzīvotājiem ir arī versija, ka ēku bijis plānots nodedzināt pēc mūsu aizbraukšanas, bet spēcīgais vējš paātrinājis liesmu parādīšanos," sacīja domnieks.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas deputāti pagājušajā nedēļā nolēma piešķirt 80 000 latu "Zaļās skolas" ēkas avārijas stāvoklī esošo ēkas fragmentu saglabāšanai.

"Zaļās skolas" ēka iekļauta valsts kultūras pieminekļu sarakstā, jo 1900.gadā tur tika atklāts pirmais Rīgas bērnudārzs, taču pēdējos gadus tā faktiski netika apsaimniekota. 2006.gada jūlija sākumā pēc vairākkārtējiem ugunsgrēkiem ēka daļēji nodega - naktī uz 6.jūliju ēka dega ar atklātu liesmu 600 kvadrātmetru platībā.

Rīgas domē pagājušajā nedēļā deputāti emocionāli debatēja par vēsturiskās ēkas nodošanu privatizācijai. Vairākums domes deputātu to neatbalstīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas