Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nemieru laikā mērķtiecīgi šauts uz specvienības kaujiniekiem

Kamēr nemieru laikā 13. janvārī drošībnieku rāciju sarunas liecina par apjukumu drošībnieku vidū, kāds no aktīvākajiem 13.janvāra nekārtību rīkotājiem izdara vairākus mērķtiecīgus šāvienus specvienības ALFA kaujinieku virzienā, kad tie trakojošo pūli centās pa Jēkaba ielu atvirzīt Valdemāra ielas virzienā, liecina _Nekā Personīga _videomateriāli.

_Nekā Personīga _rīcībā esošā informācija liecina, ka specvienībai „Alfa” bija dota pavēle „gaidīt”. „Alfai” bija aizliegts pielietot pat stekus, vienīgais atļautais ierocis bija gāzes baloniņš. Tas arī tika izpūst videomateriālā redzamā šāvēja virzienā.

Nekā Personīga rīcība esošie 13.janvāra nakts rāciju ieraksti liecina par apjukumu kāds valda Vecrīgas sargātāju vidū. Ierindas policisti, kas otrdien atradās Vecrīgā, nebija brīdināti, ka pēc mītiņa varētu notikt vēl kādas aktivitātes, kurās būs nepieciešama viņu palīdzība. Sākumā valda apjukums un trūkst nepieciešamā ekipējuma. Ir brīži, kad pat paši pieredzējušākie policisti atdzīst, ka ar pašu spēkiem, lai nomierinātu un savaldītu pūli būs par maz. Koordinētas rīcības nav. Aizturētos agresīvos jauniešus nav, kur likt. Trūkst automašīnu, ar kurām viņus aizvest. Tāpat nav skaidrs, uz kurieni viņus nogādāt.



Bet ja kāds no protestētājiem būtu iekļuvis Saeimā, viņu, iespējams, sagaidītu artilērija, jo kā liecina „Nekā personīga” rīcībā esošās ziņas, Saeimā 13.janvāra naktī pilnā kaujas gatavībā uzturējās armijas specvienība ar attiecīgu bruņojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

IERAKSTI

Nekā personīga publicētie 13. janvāra nakts rāciju ieraksti:

-Pareizi sapratām, tā ir otrā mašīna Smilšu ielā?
-Jā, deg mašīna Smilšu ielā, bet mēs atrodamies pie Saeimas nama un iespējas nav uzreiz tikt ārā, jo te ir viss nobloķēts ar policiju. Vai nav iespējas pirmo mašīnu piesūtīt?
- Kurā vietā deg mašīna?
- Smilšu ielā.
- Nu ejiet ar aparātiem, ugunsdzēšamie aparāti ir Jums?
- Ir, bet tur arī akmeņi, atvainojiet, un viss kaut kas.
- Nu, skaidrs, labi.

-Tikko saņemts izsaukums no Līvu laukuma, pieci aizturētie, vajagot transportu, lai nogādātu līdz iecirkņiem.
- Jā es dzirdēju, tāpēc es gribu sasaukt Liepu, lai Liepa aizsūta vienu konvoja mašīnu uz Līvu laukumu. Liepa mani nedzird!

- Izskaidrojiet tiem cilvēkiem, ka tūlīt iekšā būs ļoti, ļoti nepatīkami, ka viņiem nav uz ko cerēt. Vienkārši veicat izskaidrošanas darbu.
- Kur mums viņus vest, ja mēs dabūsim viņus mašīnā?
-Ja jūs dabūsiet mašīnā, tad mēs tūlīt pateiksim, uz kurieni vest.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas