Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

No autobusa izņemtā zīdaiņa mātei atņemtas bērnu aprūpes tiesības

Ceturtdien no reisa autobusa Valmiera-Rīga izņemta zīdaiņa mātei ir atņemtas bērnu aprūpes tiesības, par bērnu viņa līdz šim viņa nav interesējusies.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa pastāstīja, ka bērna māte par sevi ziņas nav devusi un sazināties ar atbildīgajām institūcijām nav mēģinājusi. Patlaban ir izlemts par bērnu aprūpes tiesību atņemšanu mātei.

No autobusa izņemtais zīdainis un viņa septiņgadīgs brālis atrodas ārpusģimenes aprūpes iestādē.

Šī lieta nodota Valmieras bāriņtiesai, kas mēģina apzināt bērnu radiniekus un noskaidrot, vai viņi spēs uzņemties rūpes par bērniem.

Kā ziņots, VBTAI Valmieras reģiona inspektore ceturtdien, 24.martā, telefoniski saņēma informāciju, ka autobusā Valmiera-Rīga atrodas, iespējams, iereibis vīrietis ar zīdaini, turklāt bērns ir nemierīgs, nepārtraukti skaļi raud, bet vīrietis viņu aprūpēt nav spējīgs.

Informācija tika operatīvi nodota Rīgas bāriņtiesai un Valsts policijai. Atbildīgo dienestu pārstāvji Rīgas autoostā sagaidīja autobusu un, pārbaudot situāciju, pieņēma lēmumu bērnu līdz apstākļu noskaidrošanai pagaidām ievietot bērnu ārpusģimenes aprūpes iestādē.

Dodoties uz Rīgu kopā ar zīdaini, minētais vīrietis, kurš nav zīdaiņa likumiskais pārstāvis, vienu pašu bez pieskatīšanas mājās bija atstājis septiņgadīgu bērnu. Sešus mēnešus vecā zīdaiņa māte un viņas vīrs pašlaik atrodoties ārzemēs, atbildīgie dienesti viņus cenšas sameklēt, lai vienotos par tālākajām darbībām saistībā ar abiem bērniem.

VBTAI izsaka pateicību autobusa pasažierei, kura nodeva informāciju par notiekošo inspekcijas pārstāvjiem un tādējādi deva iespēju operatīvi iesaistīties, lai pasargātu zīdaini no iespējamiem apdraudējumiem.

"Šis gadījums ir piemērs tam, cik liela un nozīmīga loma var būt sabiedrības līdzdalībai, lai paglābtu zīdaini no dzīvības un veselības apdraudējuma, piezvanot atbildīgajiem dienestiem. VBTAI aicina cilvēkus nebūt vienaldzīgiem līdzīgos gadījumos, ja ir redzams, ka var tikt vai tiek apdraudētas bērna tiesības un drošība, un zvanīt pa tālruņiem 112 vai 67359128 vai arī nodot informāciju bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111 (bezmaksas zvans)," skaidroja Kupče.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas