Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

No kāpu apbūves neatkāpjas

Nesanāca ienākt pa durvīm, mēģinās pa logu — šādi var raksturot neatlaidību, ar kādu mēģināts ar Aizsargjoslu likuma grozījumiem pieļaut būvniecību vēl neskartajās kāpu aizsargjoslas teritorijās. Atsevišķi priekšlikumi, kas jau pērn tika noraidīti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) sasauktajā ekspertu sanāksmē, ļautu piekrastes pašvaldībām samazināt aizsargjoslas platumu, paverot iespēju būvēt tuvāk jūrai.

Atbildīgajā Saeimas komisijā izveidotā darba grupa otrdien atkal skatīja tādus pašus priekšlikumus un tos noraidīja. Lēmumu par darba grupas piedāvāto grozījumu variantu vēl jāpieņem Saeimas komisijai, galavārds par šiem grozījumiem jāsaka Saeimai.

Darba grupa neatbalstīja Saeimas deputāta Kārļa Leiškalna (TP) piedāvājumu aizstāt patlaban noteikto 300 metru vai apdzīvotā vietā 150 metru aizsargjoslu ar mainīga platuma kāpu aizsargzonu. Tas nozīmē, ka pašvaldības, sašaurinot aizsargjoslu, varētu paplašināt tās teritorijas, kurās ir atļauta būvniecība. Atbalstu neguva arī demisionējušā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) priekšlikums, rekonstruējot ēkas aizsargjoslā, ļaut pārsniegt esošo būvapjomu, kas līdz šim nebija atļauts. Saeimas deputāte Ilma Čepāne (PS) uzsver, ka gar visu Kurzemes jūrmalu redzamas tualetes, kas "stāv kā pieminekļi, gaidot, kamēr likums ļaus tās rekonstruēt par villām".

Dienas uzrunātie eksperti gan lēš, ka mēģinājumi likumā paredzēt kāpu apbūves kārotājiem labvēlīgākus nosacījumus nebeigsies. Darba grupas dalībnieks Sabiedrības par atklātību Delna pārstāvis Kristaps Markovskis atgādina, ka RAPLM valdība vēl pērn uzdeva izstrādāt Piekrastes telpiskās attīstības stratēģiju, kurā arī ir iekļauta ideja noteikt mainīga platuma kāpu aizsargjoslu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas