Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nogulēta suverenitāte jeb vienkāršiem vārdiem par Lisabonas līgumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šampēteris
Š
Izglītots muļķis ir kaitīgāks.
kas nu
k
skeptikjim interesanti kaa var veerteet liigumu kopumaa neanalizzejot atseviskji katru tajaa iekljauto normu??? jau sakot ka jaanoskjir kopetencu sadaliijums un leemumu pienjemshana (pats par sevi labs arguments) tiek veikta argumentu sadaliishana. turklaat rakstaa tachu shis liigums tiek veerteets no dazaadiem aspektiem nevis kopumaa. Galu galaa eiroskepticisms ir politiski nevis juridiski aistaavama ideja,
kas nu
k
skptikjim - bet kas tad pienjem leemumus? Taas ir daliibvalstis pashas (to paarstaavji).. + Eiropas Parlementaa ieveeleetie deputaati. te nav runa par to vai Lisabonas liigums ir labs vai slikts bet gan par to ka lai izveerteetu vai liigums ir labs vai slikts ir jaasaak ar adekvaatu izejas punktu, proti, saliidzinaajumu ar ieprieksheejiem liigumiem
Skeptiķis
S
Autoris tik tiešām orientējas ES tiesībās vāji, bet kaut kā nepārliecina arī oponentu argumentācija, jo šajā argumentācijā tiek vērtēts LL pa nodaļām, nevis kopumā. Romas līgums paredz komptenču sadali tādu un tādu, bet taču ir būtiski, ka mainās arī lēmumu pieņemšanas kārtība. Tāds iespaids, ka eiropielūdzēji tik lielā mērā sirgst ar narcisismu, ka vispār nespēj uztvert pretējo viedokli.
balelins
b
KAM TA LATVIJAS SUVERENITATE IR VAJADZIGA? ZAGLIEM KAS CAUR VALSTS AGENTURAM VALSTS SPORTA KLUBIEM VALSTS UZNEMUMIEM IZZAGUSI NOVEDUSI VALSTI LIDZ INFARKTAM? BET VEL ARVIEN TURPINA CELT POMPOZAS BIBLIOTEKAS? BET PAR PASTRADATAJIEM NOZIEGUMIEM JAATSKAITAS NAV NEVIENAM JO MES ESAM SUVERENI!? TIESI OTRADI IR DRAKONISKI JAPASTIPRINA KONTROLE NO SVF NO EIROPAS PUSES JO MUSU PASU SAEIMA NAV SPEJIGA UN NEBUS SPEJIGA PARVALDIT VALSTI!!!..........SI KRIZE BUS MUZIGA..........LATVIJA NO SIS KRIZES NEKAD NETIKS ARA!!!.... UZRAKSTIET KADS KOMENTARU KA ES KLUDOS....!!!!
nu gan LU
n
raksta autoram ir magjistra graads tiesiibu zinaatnees??? vai vinjs to buutu nopircis? sanaak var ieguuut magjistra graadu un kljuut par zveerinaatu advokaatu absoluuti neorienteejoties Kopienu tiesiibaas...
Jānis
J
Kam ir ko teikt par šo te akciju, labāk nevis šeit komentē tukšu, bet ieskatās www nosargālatviju lv (ar punktiem un bez garuma zīmes) un izsakās tur, ja domājas esam patstāvīgi domājoši!
spriidiic
s
Par ES tiesiibu nepaarzinaashanu ruugti un patiesi noz,eeloju (pilniigi nopietni). Taadaa gadiijumaa iiru balsojums pret sho liigumu ir pareizs . Nevajag balsot " PAR " , ja nezini par ko Tu balso. Satversmes buutiibas un burta pilniiga ignoreeshana , Saeimai vien lemjot par suverenitaates likvideeshanu , ir pelniijusi kriminaallietas ierosinaashanu pret subjektiem , kuri to meeg,ina realizeet.
krantī
k
Latvijai ar lisabonas līgumu būs krantī. sveiciens kikī, kam laikam ļoti patīk totāla eirokanalizācija
Kiki
K
Iepriekšējos komentāros ir pateiktas jau manas pārdomas - diemžēl autoram ir maz zināšanu par ES tiesībām (netver kopējo lauku), un ne tikai - arī par institucionālo struktūru un likumdošanas iniciatīvu. Kā arī kritiku neiztur galvenais arguments - suverenitāte lēmumu pieņemšanā! Ja reiz autors iesāk ar šādu uzstādījumu, tad nemaz ar neiederas ievadteikumos apgalvojumi par mūsu pašu likumdevēju mazspēju un nekompetenci! Ja paši nevaram, tad kāda ir suverenitātei pievienotā vērtība? Ar to gan es nenoliedzu nepieciešamību vienmēr akurāti izvērtēt katru suverenitātes mazināšanās iespējamību, bet jābūt ir konsekventiem.
what?
w
tendenciozs raksts, katru reizi kad prasiitos lai autors paskaidro savus "drosmiigos" apgalvojumus (par suverenitaates ierobezhojumu utt) vinjs patiesiibaa izvairaas sniegt atbildi sakot ka "nenogurdinaas lasiitaaju" - taa tomeer nevar rakstiit. Turklaat tiiri logjiski shis raksts neiztur kritiku pat ja neko nezinaam par EK jeb saskaanjaa ar lisabonas liigumu ES tiesiibaam - lai vareetu apgalvot ka jaunais liigums vairaak ierobezho suverenitaati vajadzeetu vismaz saliidzinaajumu ar speekaa esosho Nicas liigumu. Turklaat par izstaashanos - tomeer nevar notureeties neaizraadiit, ka tas ka pashreizeejais liigums neparedz izstaashanos veel nenoziimeee ka taa nav iespeejama, valsts var izstaaties no starptautiska liiguma pamatojoties uz vispaareejaam starptautiskajaam tiesiibaam (Viines 69 gada konvenciju par liigumtiesiibaam un starptautisko parazhu tiesiibu normaam), turklaat Grenlande tachu izstaajaas no EEK. (EK un ES priekstece) iesaku autoram arii izlasiit nesenu blogu politika.lv lapaa par latvijas iedziivotaaju debateem par ES - to iznaakums ir taads ka viddeejais latvijas iedziivotaajs veelas lai ES regulee arii nodokljus un izgliitiibu, jomas kas ir un paliek daliibvalstu kompetencee, tachu kuras aciimredzot Latvijas valdiiba nespeej pavilkt
Co
C
Vajadzētu 100 deputātiem pajautāt, ko dod Lisabonas līgums par ko viņš ir un kāds no tā labums un kam. Eiropas Savienotās Valstis, visiem vienāds Hamburgers un vispār pareizi ir euro nevis eiro.
riņķī apkārt
r
Saprotu jūsu raizes. :) Visbiešāk žēlošanos par "zaudēto neatkarību" ES kontekstā lasu komentāros krievu valodā :) Un tas ir saprotami. Arī Krievija ne vienu reizi vien ir likusi saprast, ka tai visizdevīgāk sarunas vest, veidojot divpusējas attiecības ar katru ES valsti atsevišķi. Cieši integrēta ES nav ērts sarunas partneris Kremlim, savu kārt mums, mazai valstij, apvienojoties ar pārējo Austrumeiropu un citiem sabiedrotajiem, ir lielākas iespējas aizstāvēt savu neatkarību pret Krievijas uzbraucieniem, ja ES ir vienota ārpolitika. Vai vēl ir kāds ienaidnieks Latvijas valstij, kurš padraud Latvijas neatkarību bez Krievijas? Ja nu vienīgi mūsu paš muļķība un alkatība, kura iedzina mūs SVF parādos Komentāri nav īstā vieta, kur diskutēt par Lisabonas līgumu sīkumos, taču par izstāšanos, kuru tik trekni pasvītro autors - tieši Lisabonas līgums ir pirmais dokuments, kurā vispār šāda iespēja tiek izskatīta ES kontekstā.
jasmine
j
Raksts rakstisanas pec.
alberts
a
Ja es izlasu II sadaļas 85.pantu esmu par Lisabonas līgumu 120%.Ja to man nenodrosina Latvias valsts tad varbut viņu "piespiedīs" to darīt.Demagogija ir bijusi un bus bet ir taču skaidrs ,ka Latvija viena pati neko nespes,pat tagad SVF dikte ko darīt,tas nozīmē ,ka mūsu bāleliņui neko nejēdz un paies vēl 100 gadi kamer iemacisies strādat un tad jau arī to nevajadzes jo būs par velu un labi vien bus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas