Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noraida priekšlikumu 21.novembri noteikt par Traģēdijās bojā gājušo piemiņas dienu

Saeima ceturtdien noraidīja partijas Saskaņa Saeimas frakcijas deputātu priekšlikumu papildināt likumu Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, 21.novembri nosakot par Traģēdijās bojā gājušo piemiņas dienu.

Par minēto ierosinājumu balsoja 33 deputāti, pret nobalsoja 31 deputāts, savukārt 17 parlamentārieši balsojumā atturējās. Līdz ar to likumprojekts izskatīšanai komisijās nodots netika.

Kā liecina deputātu iesniegtā likumprojekta anotācija, šogad aprit seši gadi kopš 2013.gada 21.novembrī notikušās Zolitūdes traģēdijas, kurā, sabrūkot lielveikala Maxima jumtam, dzīvību zaudējuši 54 cilvēki, kā arī vairāki desmiti cilvēku guvuši ievainojumus.

Deputāti norādīja, ka pēc upuru skaita tā ir bijusi lielākā traģēdija kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt šī katastrofa sabiedrības apziņā atstājusi smagas un dziļas pēdas.

Likumprojekts tapis sadarbībā ar biedrību Zolitūde 21.11, kuru vadījusi Saskaņas Saeimas deputāte Regīna Ločemele-Luņova, kā arī vairākām citām nevalstiskām organizācijām - biedrību Pēc ugunsgrēka, Bezvests.lv un citām. Skaidrots. ka šāda atceres diena nosakāma, lai saglabātu visu dažādās traģēdijās Latvijā bojā gājušo piemiņu.

Likuma grozījumu autoru ieskatā šādas atceres dienas ieviešana veicinās Latvijas sabiedrības izpratni par drošību un tās atbilstošo vidi, stiprinās indivīda, organizācijas un sabiedrības atbildībā balstītu sabiedrības vērtību sistēmu, nepieļaujot līdzīgu katastrofu atkārtošanos.

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzsvēra, ka kopš traģēdijas Zolitūdē viņš "savu kāju nav spēris Maximā. Deputāts uzsvēra, ka Saskaņas politiķu pieteiktais likumprojekts esot pārāk plašs. "Ja lasām, kas rakstīts, tad tur rakstīts par daudzām traģēdijām. [..] To var interpretēt arī kā Sofokla traģēdiju, 11.septembra traģēdiju, tas ir pārāk plašs jēdziens," teica Kaimiņš.

Deputāte Ločmele-Luņova no vietas lamāja Kaimiņu: "Artus, kas ar tevi ir noticis pa šiem gadiem? Tev pašam nav kauns?"

Kaimiņš mudināja Ločmeli-Luņovu nākamajā gadā vēlreiz iesniegt priekšlikumu par atceres dienu, to ievērojami sašaurinot, vienlaikus paužot pārliecību, ka šoreiz likumprojekts nav jāatbalsta.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ierosinu noteikt jaunus svētkus - POPULISTU DIENU!
Gusts
G
Man skiet, ka sie deputati no bezdarba juk prata un , lai attaisnotu lielas algas sanemsanu, sak izdomat visadus vajpratus, tiesam klust baisi. Pedejos 30 gados ir pienemti amorali, netaisnigi likumi, kuri ir legalizeti, kaut gan daudzi no pienemtajiem likumiem butu jaatcel, bet vel vairak tie butu japarstrada un jaiznem no siem likumiem visadi iznemumi un privlegijas kadas sajos likumos ir iestradajusi politiki, ieredni, ministri, deputati un prezidenti tos ir apstiprinajusi.
Redziet
R
Ļoti bieži traģiski aiziet cilvēki,saprotams,ka katram sava tuvinieka žēl,sāp sirds. Nevar taču katreiz ieviest bojāgājušo piemiņas dienas. Savu tuvo cilvēku ģimene un draugi atcerēsies vienmēr,bez kaut kādām specdienām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas