Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Noteiks maksimālo atļauto virsstundu skaitu ierēdņiem

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) sola vērsties pret praksi, kad ierēdņu atalgojums tiek ievērojami palielināts, pamatojoties uz nostrādātajām virsstundām. Intervijā _Latvijas Radio _viņš atzina, ka virsstundas ir viens no veidiem, kā valsts pārvaldē turpina apiet noteiktos ierobežojumus par prēmijām un piemaksām.

Pret jebkurām izpausmēm, kā ierēdņi apiet valdības noteikto kārtību, mēs ļoti skaidri vērsīsimies," sola premjers. Plānots, ka tiks noteikts maksimālais virsstundu skaits, ko darba ņēmējs drīkst strādāt valsts pārvaldē. "Ja parādīsies vēl citi veidi ar nepamatotām virsstundām, tad, protams, mēs arī šo jautājumu ļoti ātri noregulēsim, kvantitatīvi ierobežojot iespējamo virsstundu skaitu," teica Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole (VK) vērsusies pie premjera Valda Dombrovska (JL) un Ģenerālprokuratūras, lūdzot izvērtēt visus gadījumus, kur valsts iestādes ignorējušas ierobežojumu pērnā gada nogalē prēmēt darbiniekus. VK konstatēja, ka astoņas ministrijas vai to padotībā esošās iestādes un divas centrālās valsts iestādes nav ievērojušas šo ierobežojumu — to darbiniekiem izmaksātas prēmijas un materiālā stimulēšana kopsummā par Ls 1 051 133. Tāpat šogad daudzviet izpaudusies "radošā grāmatvedība", cenšoties izmaksāt atalgojuma fondu, to noformējot kā virsstundas vai piemaksas par intensīvu darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas